Ismerj meg bennünket!

2020.07.24. 08:00

Mehetünk akár kapával, de nézelődni is lehet a hévízi piacon

A helyi termékeket, termelőket népszerűsíti a piac új kezdeményezése. Szombattól bemutatók várják a vásárlókat a vásártéren, emellett szerveznek birtoklátogatásokat is.

Péter B. Árpád

Egy kis ízelítő a termelői piac kínálatából. Most kiderül, mi hol terem, hogyan készül

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Az Ismerj meg bennünket! elnevezésű akció a vásárlók és az árusok közötti bizalom és a személyes kapcsolat erősítését szolgálja, mondja Benkő Lajos, a közösség vezetője, felügyelője, hozzátéve: emellett szeretnék felhívni a figyelmet azokra a minőségi termékekre, amelyeket a környék gazdálkodói, kézművesei kínálnak. Ennek jegyében a piaci napokon más-más mester tart bemutatót.

Egy kis ízelítő a termelői piac kínálatából. Most kiderül, mi hol terem, hogyan készül
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Nyitányként, most szombaton 10 és 12 óra között Mármarosi Mária szalmafonóval és Vass Katalin horgolóval találkozhat a publikum.

– Ezzel párhuzamosan termelői nyílt napokat szervezünk – folytatja Benkő Lajos –, amikor az érdeklődők látogatást tehetnek egy-egy gazdaságban és házi üzemben. Itt megismerhetik a birtok állatait, az alkalmazott technológiát, a földet, amelynek terményei, akár feldolgozva is, itt sorakoznak a hévízi termelői piac standjain. A különféle helyszíneken kiderül például, hogyan készül a lekvár, a szörp, a kézműves sajt vagy éppen a füstölt áru.

E sorozatban az első alkalom július 31-én lesz Kilimánban, ahol Novák Attila méhész mutatja meg a gazdaságát, augusztus 12-én 10 órától pedig Felsőpáhok és Tomonicskáné Andi zöldség-gyümölcs birtoka a célpont. Ide a bátrabbak vihetnek gumicsizmát és kapát is, ha megismételhetetlen katarzisra vágynak, teszi hozzá Benkő Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában