népszerűek a családok körében

2020.07.02. 12:00

Megszervezik a mesefesztiválokat: Nagyrécsén és Magyarszerdahelyen is

A lapunk által korábban már többször bemutatott TELE-KA-LAND terveit alaposan átszabta a koronavírus kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet. Azonban a szigorítások feloldásával a nyárra tervezett mesefesztiválokat több helyen megtartják.

Benedek Bálint

Tavaly macikiállítás várta a gyerekeket Nagyrécsén

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Benedek Bálint

Az Interreg V-A Szlovénia–Magyarország Együttműködési Program 2014–2020 támogatta projekt magyar és szlovén településeire tervezett négy mesefesztivált új időpontokban tartják meg. Az előző évben szerveztek először ilyen rendezvényeket a meseparkokban, melyek olyannyira népszerűek voltak a családok körében, hogy a szervezők ismét mesés kalandokra invitálnak. Elsőként július 18-án és 19-én rendezik meg a dobronaki Tavitündér fesztivált, ezt követi a moravske toplicei Tök és Mesefesztivál augusztus 15–16-án. A nagyrécsei Félkrajcár fesztivált augusztus 28–29-én tartják, majd a szezont a magyarszerdahelyi Hétmérföldes Csizma mesefesztivál zárja várhatóan október 2–3-án.

Tavaly macikiállítás várta a gyerekeket Nagyrécsén
Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

Több fesztivál programkínálata még szervezés alatt áll, ám a nagyrécsei rendezvény néhány részlete már napvilágott látott. Az idén ismét sokszínű műsor várja a legkisebbeket, hiszen az Inkey-kastély parkjába látogat a vidám Alma Együttes, és Kalap Jakab bábkoncertje is kellemes kikapcsolódást ígér. Utóbbi művész a folk-világzene sokszínűségét ötvözi a magyar hagyományokkal, magával ragadó előadásmódját átszövi a humor. A szervezők ezenfelül még egy retrójáték-kiállítással a régi időkbe repítik vissza a gyerekeket, emellett fotószafarival, labirintussal kínálnak mesés határmenti élményeket, határtalan kalandokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában