bajban vannak

2020.07.04. 11:30

Földönfutóvá válhat az oltárci család, ha nem kapnak segítséget

Mint arról korábban beszámoltunk: februárban vélhetően elektromos zárlat miatt égett le a Bogdán család vályogháza, mely oly mértékben károsodott, hogy az eset után életveszélyessé nyilvánították és elbontották.

Horváth-Balogh Attila

Orsolya Martin, Bogdán Hajnalka és Orsós Milán az összedőlt ház előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Horváth-Balogh Attila

Az ötfős család azóta ideiglenesen egy családi házban húzta meg magát, amit a fővárosban élő tulajdonos bocsátott a rendelkezésükre. Az oltárci önkormányzat akkor 100 ezer forint gyorssegélyt utalt ki Bogdánéknak. Most úgy tűnik, az átmenetileg általuk használt ingatlanból menniük kell – ám az új otthon még nincs meg. Lapunkat Mező Anita, az oltárci roma nemzetiségi önkormányzat elnöke kereste meg azzal: adjunk hírt Bogdánék nehéz helyzetéről.

Orsolya Martin, Bogdán Hajnalka és Orsós Milán az összedőlt ház előtt
Fotó: Horváth-Balogh Attila / Zalai Hírlap

– A tulajdonos utolsó közlése szerint legfeljebb két hónapig maradhatnak a házban, aztán menniük kell – mondta Mező Anita. – Van egy ház a faluban, amihez elég lenne letenniük másfél millió forintot előlegként, a fennmaradó, nagyjából ugyanekkora részt pedig havi rendszerességgel törlesztenék. Ugyanis az édesanya, Bogdán Hajnalka és párja az errefelé hagyományosnak mondható erdei-mezőgazdasági alkalmi munkákból tartja el a családot: a két fiút, Martint és Milánt, illetve Hajnalka értelmi sérült testvérét, Gábort. Ha nem sikerül ezt az ingatlant megvásárolniuk, annak beláthatatlan következményei lehetnek. Nagyon fontos, hogy akármilyen kis összeggel, de minél többen segítsenek ennek a családnak…

Juranics István polgármester kérdésünkre azt mondta: a képviselő-testület is tárgyalta Bogdánék ügyét, de pénzügyi természetű segítséget nem tudnak nyújtani, az ugyanis lavinát indíthatna el a faluban, ahol a lakosság nagy része roma.

Kapcsolódó cikk:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-otfos-csalad-mindene-odaveszett-az-oltarci-lakastuzben-3922134/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában