Magyar Falu Program

2020.07.01. 14:00

Falugondnoki buszt kapott Zalaszentlászló

A település névadója, Szent László király ünnepén átadták a falugondnoki buszt Zalaszentlászlón.

Szalay Csaba

Manninger Jenő, Bohár István és Echinger Lajos

Fotó: Szalay Csaba

A Makovecz Imre tervezte, nemrég felújított faluház udvarán Manninger Jenő ország­gyűlési képviselő jelenlétében mutatták be Echinger Lajos falugondnokot, és átadták a Magyar Falu Programból beszerzett, 13 millió forint értékű, 9 személyes falubuszt. Bohár István polgármester elmondta, hogy 100 százalékos állami támogatással kapták meg a régen megígért, de a koronavírus-járvány miatt csak most megérkezett Opel Zafirát.

A 800 lakosú faluban, ahol idősek otthona és óvoda is működik, sok idős ember él, nagy szükség van a falugondnoki szolgálatra. A faluház mellett épül az új óvoda, amelynek jövő őszre kell elkészülnie. Az önkormányzat olyan pályázati lehetőségre vár, amelyből a főzőkonyhát lehet bővíteni. A mostani 160 fős kapacitás jelentős növelésére van szükség.

Manninger Jenő, Bohár István és Echinger Lajos
Fotó: Szalay Csaba

Manninger Jenő rövid köszöntőjében elmondta, hogy mostanra minden zalai településen van viszonylag jó állapotú falubusz. A járműveket korábban EU-s támogatásból, most állami keretből szerezték be. A jövőre vonatkozóan kiemelte a turisztikai pályázatok jelentőségét. Szerinte aki nem vét formai hibát, sikerre számíthat.

A rendezvénytéren Bohár István megmutatta Manninger Jenőnek az új kisbuszt, majd átadták a kulcsát az új falugondnoknak. Elutazás előtt a képviselő megnézte a faluház mellett épülő új óvodát és elismerően szólt a zalaszentlászlói fejlesztésekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában