VÍZIMENTÉSEK

2020.07.23. 12:53

Bajba jutott SUP-deszkásokat mentettek a vízirendőrök

Három alkalommal is menteni indultak a balatoni vízi rendőrök kedden.

sonline.hu

Fotó: Sonline.hu

A Tihany előtti vízterületen segítséget kért két fürdőző, akik egy SUP deszkán sodródtak a szélben. Ugyanekkor a Balatonfenyves előtti vízterületen, a parttól mintegy három kilométerre került bajba a közelgő vihar miatt egy szintén SUP-ot használó férfi. A vízirendőrök mindkét esetben a nyaralók segítségére siettek, és a parton biztonságba helyzeték őket – írja a sonline.hu.

Kedden késő délután egy elektromos csónak kormányszerkezetének meghibásodása miatt került szorult helyzetbe két fiatal, akiket a járőrök a Siófok előtti vízterületről szállítottak partra.

Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

A viharjelzés figyelembe vételével, jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában