felfüggesztik a járványügyi menetrendet

2020.07.13. 14:50

Augusztus 1-jétől újra járnak a vonatok az Őrségben

A MÁV – az utasforgalom járványhelyzetben tapasztalt visszaesése miatt – június 6-ától több vasútvonalon ideiglenes járványügyi menetrendet vezetett be.

Vas Népe

Forgalomba állt a MÁV saját gyártású első belföldi IC+ kocsija

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A változás a Zalaegerszeg–Hodos közötti vonalat is érintette, így az Őrségben is vonatpótló buszok jártak a vonatok helyett.

Tíz őrségi polgármester levélben kérte Palkovics László innovációs és technológiai minisztert, hogy gondolja át és vizsgálja felül a döntést. A térség országgyűlési képviselője, V. Németh Zsolt pedig dr. Mosóczi Lászlóhoz, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkárához fordult az ügyben. V. Németh Zsolt hétfőn arról tájékoztatta a Vas Népét, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárságáról kapott információk szerint a Zalaegerszeg-Bajánsenye-Hodos vasútvonalon augusztus 1-jétől felfüggesztik a járványügyi menetrendet, és a régi rend szerint járnak a vonatok.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában