Felelős állattartóvá válnak

2020.07.10. 11:30

A kutyákkal való helyes bánásmódot is megtanulják a kanizsai táborozók

Úri dolga van a héten az állatmenhelyen élő ebeknek. Annak a vakációs programnak köszönhetően, amit az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület szervez immár tizenhét éve.

Szabó Zsófia

Tábori program: kutyasétáltatás a Sétakertben

Fotó: Szakony Attila

A napközis állatvédő tábor minden évben nagy népszerűségnek örvend, hiszen szinte minden program a kutyákról szól. A fiatalok hasznos ismeretekkel gazdagodnak, ami arra sarkallja őket, hogy felelősségteljes, tudatos gazdik legyenek.Varga Károlyné, a menhelyet működtető Élettér egyesület elnöke elmondta: az állatokkal való helyes bánásmód jegyében zajlik az idei tábor is.

Tábori program: kutyasétáltatás a Sétakertben
Fotó: Szakony Attila

-Elméleti és gyakorlati tudnivalók révén tanítjuk a nagyobb részt általános iskolás korú gyermekeket – fogalmazott. – Ebbe beletartozik, többet közt, a kutyák igényeinek megismerése: táplálásuk, nevelésük, vagy az, hogy felismerje a gazdi, ha beteg a kedvence. Szerencsére, a gyermekek fogékonyak a tudnivalókra. Például, tudják, ha nem eszik a kutyájuk, vagy szomorú, akkor célszerű orvoshoz vinni, mert vélhetően a kutya egészségével van baj. A péntekig tartó tábori programok tehát szinte szünet nélkül a kutyákhoz kötődnek, azonban a zárónapon, holnap, a nagyrécsei meseparkba kirándulunk – mondta Varga Károlyné.

A gyerekeknek, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is Kocsor András táborvezető tanít hasznos, „kutyás-dolgokat”.

-A kutyákkal való bánásmód tanítása a táborozóknak kiemelt célunk. Kutyás etikett, helyes sétáltatás gazdinak-kutyának egyaránt, érdekes előadások, köztük a kutyák háziasításáról – a gyermekeknek tartalmas programokban van részük. Úgy látom, a gyermekek fogékonyak a tanácsok, a tudnivalók iránt: odafigyelnek, érdeklődnek és nyitottak – fogalmazott Kocsor András táborvezető.

A lurkók, mint a palini Csöndör Bálint felelősségteljes pótgazdinak bizonyulnak. A palini, 12 éves fiatalember táborlátogatásunk során a kanizsai Sétakertben „kutyázott”, társaihoz hasonlóan. Bálint védence egy szende szemű kan keverék kutya, Tiger.

-Nagyon okos, kedves, szófogadó kutya, akinek én tanítottam meg, hogyan kell leülni meg okosan sétálni – mondta a fiú. -Azonban otthon is van kutyám, két németjuhász, Rex és Mira. Anyáék megengednék, hogy hazaviszem a menhelyi kutyust, azonban az otthoni kutyáim nem tűrnék meg. Amíg viszont a tábor tart, addig mindent megteszek, hogy Tiger jól érezze magát – fogalmazott Csöndör Bálint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában