Olvasgatni a kuckóban

2020.06.17. 15:00

Ismét új otthonra lelnek a néhai Süsü-kiállítás meseházai

Olvasáspedagógiai célok megvalósulását segítik a meseházak, amelyek nemrég érkeztek meg a Halis-könyvtárba.

Horváth-Balogh Attila

Czupi Gyula az egyik meseház előtt

Fotó: Szakony Attila

A kedves házikók az olvasóknak a plázából lehetnek ismerősek, ahol évekkel ezelőtt volt egy Süsü-kiállítás. Az azóta kihasználatlanul álló házakra Vörös András, a Thúry Vitézlő Oskola vezetője figyelt fel és megvette őket az oskola gyermekeinek.

Czupi Gyula az egyik meseház előtt
Fotó: Szakony Attila

Aztán a gyerekek növekedtek, ma már nem a mesék világa izgatja őket. A házaknak és a hozzájuk tartozó várnak pedig igyekeztek új helyet találni. Utóbbit végül a múzeum vette meg, a házikók pedig a leendő református óvodába és a könyvtárba kerülnek.

– Egyik kollégám hívta fel a figyelmem ezekre a házikókra és nagyon megtetszett az ötlet, hogy milyen jó helyük lenne két elemüknek nálunk – hallottuk Czupi Gyulától, a könyvtár igazgatójától. – Azt gondoltuk, hogy a kisebbek számára nagyon izgalmas, „kuckós” helyek lehetnek, melyekbe be lehet bújni akár még olvasni is és nagyon jól tudjuk majd használni ezeket olvasáspedagógia célokra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában