Jubileum

2020.06.12. 12:00

Emlékkönyvet ad ki a keszthelyi Ranolder-iskola

Tizenöt éve alapították újra a Ranolder-iskolát, ennek tiszteletére jubileumi emlékkönyv jelenik meg.

Keszey Ágnes

A szerdán megjelenő kötet borítója

Fotó: a szerző

1882 októberében alapította meg Ranolder püspök az iskolát, melyet 1948-ban államosítottak. 2004-től működik ismét egyházi intézményként, fenntartója a Veszprémi Érsekség. Az alapítás tizenöt éves évfordulója tavaly augusztusban volt, de a másfél évtizeddel együtt az egész évre szeretett volna visszatekinteni az intézmény, ezért most jelenik meg a kötet.

A szerdán megjelenő kötet borítója
Fotó: a szerző

– A könyvben a fenntartó képviselője, Udvardy György érsek köszönti az olvasókat, majd az én köszöntőm olvasható – kezdte a tartalom bemutatását Őry Gábor, a Ra­nolder János Római Katolikus Általános Iskola igazgatója. – Visszaemlékezik a kezdetekre Márfi Gyula akkori érsek, és az iskola létrehozásának ötletgazdái, alapítói, s az első két iskolaigazgató. Az újraalapítástól eltelt másfél évtized jelentős eseményeit is felidézzük. Szerepel az emlékkönyvben a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport, szó van benne a külföldi kapcsolatokról, a 15 éves jubileumi ünnepségről, egy hittanos találkozóról és az iskola felújításáról. Végezetül benne van az iskola összes eddigi és jelenlegi diákjának, tanárának névsora, a tablóképek és galéria.

A könyvet az iskola tanévzáróján minden végzős megkapja, az érdeklődők az intézmény alapítványán keresztül juthatnak hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában