Várják az érdeklődőket

2020.06.04. 11:17

Bike Safe: pénteken közlekedésbiztonsági programot szervez a rendőrség

2020. június 5-én 14.00-18.00 óra között, több zalai helyszínen is.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Most különösen fontos, hogy csak egyedül pattanjunk kerékpárra

Forrás: Shutterstock

A kezdeményezés lényege, hogy egy regisztrációt követően a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerülnek. A regisztrációkor minden, a kerékpárra vonatkozó adat, információ rögzítésre kerül, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok és így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaikhoz.

A „Bike Safe” szolgáltatás elemei:

Regisztráció az adatbázisba: A kerékpár azonosító adatait, fényképét a birtokos, vagy a rendőrség tölti fel a https biztonságú adatbázisba, azonosított adatokkal.

Lekérdezés az adatbázisból: A kerékpárok adatai jogosultsági szintek szerint lekérdezhetőek a felhasználók, és a rendőrség számára.

Feljelentés és körözés lopás esetén: A regisztrált adatok alapján a felhasználó lopás esetén elektronikusan feljelentést tehet, a bejelentést 24 órás ügyfélszolgálat támogatja, és a meglévő pontos adatok által a kerékpár gyorsan bekerülhet a rendőrség körözési adatbázisába. A kerékpár azonosító adatai, a kerékpárok érték-megállapítása, a körözött kerékpárok nyilvánossága segítik a nyomozást.

Reparáció segítése: Az eltulajdonított regisztrált kerékpár megtalálása esetén megkönnyíti a tulajdonos azonosítását a rendőrség számára, segítségével az ellopott kerékpárok visszakerülhetnek a tulajdonosoknak.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai várják a program iránt érdeklődőket.

2020 június 5-én 14.00-18.00 óra között a következő helyszíneken:

Zalaegerszeg – Dísz tér

Nagykanizsa – Csónakázó tó

Keszthely – Fő tér

Lenti – Templom tér

A programra hozzák magukkal kerékpárjukat, személyigazolványukat, lakcímkártyájukat (amennyiben még megvan a kerékpár papírjait). A rendőrségi regisztráció ingyenes – írják a portálunkhoz eljuttatott tájékoztatóban.

IDE kattintva akár online is elérhető a szolgáltatás!

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában