Koronavírus Zalában

2020.05.07. 08:15

Visszatér az élet hétvégén a keszthelyi Balaton-partra: négy hét után óvatosan nyitnak

A járványhelyzet miatti eddigi korlátozásokat feloldva már hétvégente is lehet sétálni, kutyát sétáltatni, biciklizni és horgászni a keszthelyi Balaton-parton, de a város egyes területein továbbra is szigorúbb szabályok élnek a vírus terjedésének megakadályozására.

Keszey Ágnes

Nagy Bálint a sajtótájékoztatón az eddigi bejárási tilalmat jelző szalag eltávolításával jelentette be, hogy ismét lehet sétálni a Balaton-parton

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

Minderről Nagy Bálint polgármester szólt szerdai sajtótájékoztatóján, ahol a bejelentést követően jelképesen megnyitotta a Balaton-partot, az eddigi bejárási tilalmat jelző szalag eltávolításával.

-Közeledik a tervezett szezon és megnyitjuk a Balaton-part teljes keszthelyi szakaszát. De fokozottan kérek mindenkit arra, hogy tartsák be a szakmai javaslatokat és azokat a szabályokat, amelyek arra vonatkoznak, hogy egymás egészségét meg tudjuk őrizni. Kérek mindenkit, hogy a másfél-két méteres távolságot szabadtéren is tartsa be és ha olyan helyre megy, ahol ez javasolt, akkor egy kendővel, sállal vagy maszkkal takarja el a száját és az orrát– kérte a polgármester. Nagy Bálint szólt arról is, hogy a március eleje óta zárva tartó strandok (melyek ősztől-tavaszig egyébként sétányként voltak használhatóak) egyelőre még nem látogathatóak.

Nagy Bálint a sajtótájékoztatón az eddigi bejárási tilalmat jelző szalag eltávolításával jelentette be, hogy ismét lehet sétálni a Balaton-parton Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

-Amikor felelősséggel meg lehet nyitni a strandokat, arról tájékoztatást fogunk adni – jelentette be a városvezető. Arról is tájékoztatást adott, hogy a játszóterek és a kültéri sporteszközök használatának tilalma továbbra is fennáll a városban, hogy a járvány terjedését megakadályozzák.

A sajtótájékoztatón azt is elhangzott, hogy a szabályok betartását a közterület-felügyelet és a rendőrség ellenőrzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában