Nagyobb létszámú csoportfoglalkozásokra

2020.05.05. 15:00

Új közösségi tér az íjászparkban Zalalövőn

A városi íjászpark épületének átalakításába kezdett a zalalövői Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület. A civil szervezet célja egy olyan közösségi tér kialakítása, amely kedvezőtlen időjárási körülmények között is lehetővé teszi nagyobb létszámú csoportfoglalkozások megtartását.

Gyuricza Ferenc

A festést az őriszentpéteri Tulok László végezte

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület ugyanis a zalai kisváros egyik legaktívabb civil szervezete, amely nemcsak saját tagjai számára szervez programokat, de nyilvános rendezvényeket, köztük íjászversenyeket, gyermekfoglalkozásokat, valamint nyári napközis táborokat is tart.

– Többször szembesültünk azzal, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén kicsi az a közösségi tér, amit az íjászpark épülete biztosít számunkra – mondta az egyesület elnöke, Csonka Ferenc. – A külső terasz egy részének átalakításával, pontosabban beépítésével és téliesítésével viszont olyan helyiséget tudunk létrehozni, amely mindenkor alkalmassá teszi a parkot akár nagyobb létszámú csoportok fogadására is. A következő ütemben pedig egy vizesblokkot alakítunk ki, ami ugyancsak régi tervünk volt már – fűzte hozzá.

A festést az őriszentpéteri Tulok László végezte
Fotó: Gyuricza Ferenc

A jelenlegi fejlesztés értéke az egyesület elnöke szerint legalább félmillió forintot tesz ki. A szükséges anyagok jelentős részét adományként kapták, a munkálatokat pedig önkéntes felajánlásként végzik a civil szervezet tagjai és a támogatóik, így valójában az említett összeg töredékét kell csak kifizetniük.

– Az új közösségi teret az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó programunk során, a hagyományos pünkösdi rendezvényünkkor szerettük volna használatba venni, ám az ismert okok miatt arról le kell mondanunk – tette még hozzá az egyesületi elnök. – Azzal viszont számolunk, hogy a Szent István-napi kemencés kenyérsütést már meg tudjuk tartani, de bízunk abban is, hogy a járvány az elkövetkezendő hetekben enyhül, ami újabb engedményekkel jár, és ebben az esetben talán már a nyári gyermektáborunkat is meg tudjuk szervezni – említette meg végezetül az egyesület vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában