fél kilométer hosszan

2020.05.22. 13:00

A villámárvizek megakadályozása érdekében árkot ástak Zalalövőn

A villámárvizek megakadályozása, a hatékonyabb védelem érdekében árkot ástak és terepet rendeztek a Széchenyi és a József Attila utcák közötti területen az önkormányzat beruházásban.

Gyuricza Ferenc

Ezen a területen az elmúlt években – elsősorban a hirtelen jött nagy nyári záporok idején – többször előfordult, hogy a csapadék elöntötte a családi házak kertjeit. Mindez azért következhetett be, mert a régi árok a karbantartás hiánya miatt feltellett, s így a terület vízelvezetése nem volt megfelelő. Az önkormányzat ezért úgy döntött, hogy az utcák északi csatlakozási pontjától fél kilométer hosszan új árkot alakíttat ki.

Készül az új árok a Széchenyi és a József Attila utca közötti területen
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Gyarmati Antal polgármester lapunknak elmondta, időnként kritikus helyzetek alakultak ki a város ezen részén, s a lezúduló víz a Kossuth utcát is veszélyeztette, ami szintén indokolta az árkolást. A beruházás költségét az önkormányzat vállalta, ám miután az magántulajdonban lévő területeket érint, így a munkálatokat csak a lakók hozzájárulásával, velük folyamatosan egyeztetve végeztethetik el.

Ezek is érdekelhetik