Mindenki azzal segítsen, amivel tud!

2020.04.03. 07:00

Egy magánvállalkozás száz rászorulót támogatott Zalaegerszegen

Tisztított, szeletelt leveszöldségek és három kiló felkockázott krumpli konyhakészen, mindez gusztusos és nem utolsósorban higiénikus és tartós vákuumcsomagolásban – ezt kapta szerdán ajándékba száz rászoruló család, illetve egyedül élő idős ember.

Fincza Zsuzsa

Zalaegerszeg apátfai városrészében Németh Ferenc (jobbra) vette át a zöldség-krumpli csomagot Németh Gábor önkormányzati képviselőtől Fotó: Fincza zsuzsa

A kilencfős maszkos, kesztyűs csapat az adományozó, a zalaegerszegi ATRO-Logistic Kft. városszéli telephelyén a Keresztury VMK-tól kölcsönkapott kisteherautó és 4 személygépkocsi rakterébe pakolta a csomagonként 4-5 fős család bőséges ebédjéhez elegendő alapanyagot.

– Mindenki azzal segítsen, amivel tud! Valljuk, hogy ezekben a vészterhes időkben ezt kötelességünk megtenni – magyarázta Lapat Károly, a kft. ügyvezetője, aki Kámi Tamás és Mérnyei Péter tulajdonostársakkal nemcsak a raktárból húzták ki a rekeszeket, hanem a rakodásban is segí­tettek, sőt, a házhoz szállításból is részt vállaltak. Cégük konyhakész, vákuumcsomagolt zöld­ségek gyártásával foglalkozik, ezekből a csomagokból juttattak a rászorulóknak.

Zalaegerszeg apátfai városrészében Németh Ferenc (jobbra) vette át a zöldség-krumpli csomagot Németh Gábor önkormányzati képviselőtől Fotó: Fincza Zsuzsa

– Nagyon örültem, amikor a kft. vezetése megkeresett a felajánlással, hiszen a körzetemben is sok olyan családot ismerek, amelynek jól jön a segítség – mondta Németh Gábor önkormányzati képviselő. – Hogy biztosan a nehéz körülmények között élők kapják az adományt, megkerestem a családsegítő központot, tőlük megkaptam a legrászorultabbak százfős listáját. Hozzájuk juttatjuk el a csomagokat.

A pakolásban és a házhoz szállításban részt vettek a Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesületének aktivistái is.

– Amikor a közösségi oldalunkon olvastunk az akcióról, azonnal jelentkeztünk – tette hozzá Diviánszki Henrik, az egyesület tagja, a Pannon Egyetem mechatronikaimérnök-hallgatója, aki Béres Mártonnal, Eke Balázzsal és Pali Alexandrával vállalkozott rá, hogy házhoz viszi és személyesen átadja az ajándékot. Csapatukat Kámán Szabolcs, a Boxart Box Klub képviselője is erősítette.

Németh Gáborral 18 csomaggal indultunk útnak. Hatházára potyára mentünk, ide kétszer kellett kiautózni, hogy megkaphassa a címzett a csomagot. Apátfán Németh Ferenc viszont már várta a küldeményt.

– Egyedül élek, mint az ujjam, a szüleim már régen meghaltak, család nincs. Hiába a nagy ház, ha nincs jövedelem, minden segítség jól jön – örült a zöldségeknek az idős férfi, és elárulta, hogy több napra megoldódik az ebédje, főz magának egy jó kis paprikás krumplit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában