ingyenes higiéniai csomagok

2020.04.04. 09:00

Csomagok a Nagykanizsa cigány kisebbségének

A városban működő roma szervezetek és az önkormányzat összefogásának köszönhetően tegnap 110 rászoruló család kapott ingyenes higiéniai csomagokat.

Benedek Bálint

Fotó: Gergely Szilárd

A Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban a szervezeteket képviselő Teleki László (Nagykanizsai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, Anosztru Egyesület), Nagy József György (Dunántúli Roma Vezetők Szövetsége), Szolnok Ferenc (Zala Megyei Cigány Civil Szervezet) és Orsós Vendel (Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület), valamint Bizzer András alpolgármester jelképesen indította útjára az ajándékokat.

Fotó: Gergely Szilárd

Ezúttal fertőtlenítőszereket, szájmaszkot, folyékony szappant és papír zsebkendőt kaptak a rászorulók. Teleki László elmondta: a civil szervezetek arra törekednek, hogy igény esetén élelmiszerekkel is segítsék őket. A képen balról jobbra Lendvai Ferenc, a Nagykanizsai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat volt elnöke, Nagy József György, Teleki László, Szolnok Ferenc és Orsós Vendel látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában