Hét település ügyeit intézik

2020.03.31. 08:00

Pályázati támogatással újult meg a közös önkormányzati hivatal épülete Zalabaksán

Nem az a fontos, hogy tudunk-e tartani avatóünnepséget vagy sem, csak az számít, hogy a veszélyhelyzet elmúltával munkatársaink megújult épületben, méltó körülmények között fogadhatják majd az ügyfeleket.

Gyuricza Ferenc

Horváth Ottó a megújult épület előtt Fotó: Gyuricza Ferenc

Ezzel a mondattal kommentálta Horváth Ottó zalabaksai polgármester a kényszerszituációt, amibe a koronavírus okozta járvány miatt kerültek. Azaz a hét települést (a székhely község mellett Kozmadombja, Kálócfa, Kerkabarabás, Szilvágy, Pusztaapáti és Pórszombat) kiszolgáló közös önkormányzati hivatal energetikai felújítása befejeződött, ám a programok és tömegrendezvények elmaradása miatt a műszaki átadással le is kellett tudniuk a 33 millió forintot meghaladó értékű beruházást. A munkálatok ősszel kezdődtek, a kivitelező pedig március 9-én, azaz néhány nappal az első korlátozó intézkedések bejelentése előtt jelezte, hogy a meghatározott feladatokkal teljesen elkészült.

Horváth Ottó a megújult épület előtt Fotó: Gyuricza Ferenc

– Már nagyon időszerű volt a felújítás, ezért is örültünk a lehetőségnek, amit a Településkép, közösségi tér fejlesztése elnevezésű vidékfejlesztési program kínált számunkra – foglalta össze Horváth Ottó. – A pályázatot Kozmadombjával közösen nyújtottuk be, de mind a hét település érintett benne, hiszen az elnyert közel 31,8 millió forintos támogatást az előkészítés, a közbeszerzési eljárás, valamint a műszaki ellenőri feladatok miatt együtt egészítettük ki. A végső bekerülési költség valamivel több, mint 33 millió forint lett.

Zalabaksa polgármestere részletesen is kitért az elvégzett munkálatokra. Mint mondotta: kicserélték a nyílászárókat, külső szigetelést kapott az épület, majd ezt követően a külső vakolat és a színezés is megújult. Elvégezték a fűtésrekonstrukciót, a régi készülék helyett immár egy energiatakarékos, modern faelgázosító kazánnal történik majd az épület fűtése, a használati melegvizet pedig napelemek segítségével biztosítják. Az épület elektromos hálózatához viszont e projekt során nem kellett a szakembereknek hozzányúlniuk, hiszen annak korszerűsítése egy néhány évvel korábbi felújítás során már megtörtént.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában