Más projektek zajlanak

2020.03.27. 15:00

Nem lesz zártkerti beruházás Zalahashágyon

Lemondott a Pityer- és Öreg-hegyi zártkerti ingatlanok fejlesztésére elnyert pályázati támogatásról az északnyugat-zalai település önkormányzata. A képviselő-testület szerint a beruházás megvalósítása anyagi kockázattal járna együtt, s ezt nem vállalhatták.

Gyuricza Ferenc

Horváth Gyula, Zalaháshágy polgármestere

Fotó: Gyuricza Ferenc

Horváth Gyula polgármester lapunknak elmondta, hogy a megelőlegezett 7,5 millió forintos támogatást a pályázat visszavonásával párhuzamosan vissza is utalták az államkincstár számára. Más projektek – amelyeknek az előkészítése még az előző önkormányzati ciklusban történt – azonban zökkenőmentesen zajlanak a községben.

Horváth Gyula, Zalaháshágy polgármestere
Fotó: Gyuricza Ferenc

Az orvosi rendelő műszerparkjának bővítését és bútorzatának cseréjét már meg is valósították, erre a célra mintegy kétmillió forintot költhettek el, tájékoztatott a polgármester.

Ez év nyaráig kell befejezniük a zalaháshágyi kultúrház energetikai célú felújítását – erre a nagyszabású programra 25 millió forintos támogatást nyertek –, a rendezvénytér kialakítását 4,2 millió forintból, valamint a vegyesbolt előtti parkoló felújítását is. Az utóbbihoz 6,5 millió forintos pályázati támogatást vehet igénybe az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában