Közös élmény a zene

2020.03.05. 15:00

Kedden a lenti és lendvai diákok adtak koncertet

Az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei a lendvai zeneiskolásokkal adtak közös koncertet kedd este a művelődési központ színháztermében.

Korosa Titanilla

A lenti művészeti iskola növendékei, För Patrik (balról) és Brunner Áron ütőelőadásuk közben

Fotó: Korosa Titanilla

A rendezvény kezdetén Tóth Sándorné, a házigazda intézmény vezetője köszöntötte a megjelent szülőket, családtagokat, pedagógusokat, érdeklődőket. Elmondta, hogy a két intézmény kapcsolata az 1980-as évekre nyúlik vissza, régi hagyomány az évenként közös hangverseny.

– A zene nem ismer akadályokat, nincsenek nyelvi akadályai, repül a szelek szárnyán, mindenkihez elér – fogalmazott Tóth Sándorné. – De képes megváltoztatni az előle elzárkózó embert, aki ha ajtót nyit a számára, mint egy kopogtató idegennek, akkor egy nap arra ébredne, hogy családtag lett az idegenből. Akkor megtudná pontosan: nélküle az élet sokkal kevesebb.

A lenti művészeti iskola növendékei, För Patrik (balról) és Brunner Áron ütőelőadásuk közben
Fotó: Korosa Titanilla

Az esten a lenti növendékek kezdték a zenélést: fuvola-, furulya-, ütő-, gitár-, zongora-, tenorkürt-, trombita-, hegedű- és citera-előadásokkal léptek színpadra, majd népi játékkal és néptánccal zárták a fellépésüket. A lentiek két blokkja között a lendvai zeneiskola diákjai hasonló produkciókat mutattak be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában