Az önkormányzat számít a fiatalok aktivitására, ötleteire

2020.03.11. 10:00

Ifjúsági szervezet alakul Hévízen

Ifjúsági szervezet alakul tervek szerint a városban, amely még hatékonyabban hallathatja a korosztály hangját, s a tagok ötleteikkel hozzájárulhatnak a különféle programokhoz, fejlesztésekhez.

Péter B. Árpád

A konferencián számos program szolgálta a tapasztalatcserét

Fotó: hévízi önkormányzat

Erről számolt be Süténé Tüttő Beáta és Fisli István önkormányzati képviselő, aki egy öttagú hévízi delegációval részt vett Budapesten a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzati Társaság (GYIÖT) Helyben hogyan? című konferenciáján. A küldöttségben helyet kapott dr. Horváth Katalin pályázati ügyintéző, Szekeres Barbara tanár, diákönkormányzati patrónus és Fazekas Liliána, a Bibó-gimnázium diákönkormányzatának elnöke. A fővárosi rendezvényen ifjúságsegítő szakemberekkel és ifjúsági szervezetek képviselőivel is tanácskoztak.

A konferencián számos program szolgálta a tapasztalatcserét
Fotó: hévízi önkormányzat

A GYIÖT a hazai gyermek- és ifjúsági önkormányzatokat fogja össze, s a szervezet máig számontartja, hogy az első ilyen Türjén alakult, közvetlenül a rendszerváltozás után, de ez sajnos már nem működik. A mostani fővárosi rendezvényen kiscsoportos beszélgetéseket is szerveztek, amelyeket olyan tehetséges fiatalok koordináltak, akik sikeres hazai ifjúsági szervezetek tagjai, így lehetőség volt az ő személyes tapasztalataikat, munkájukat megismerni, fogalmazott Süténé Tüttő Beáta.

– Napjainkban kiemelten fontos, hogy a fiatalok megfelelő érdekképviselettel rendelkezzenek – tette hozzá Fisli István –, ezért a mi célunk is az, hogy Hévízen létrejöjjön egy ilyen szervezet, amelyhez a településen élő, tanuló fiatalok örömmel és bizalommal csatlakozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában