A közbeszerzés három részéből kettő eredményes

2020.03.24. 09:00

A zöldváros programról tárgyalt lenti képvielő-testülte

Nemrég soron kívüli ülésen tárgyalt a képviselő-testület a zöldváros projekt megvalósításáról, mely a Táncsics utca, valamint a gyógyfürdő által határolt részt, illetve a Kossuth úti régi temető területét is érinti.

Korosa Titanilla

A projekt a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében kapott támogatást még korábban. A beruházás költségvetése mintegy 1 milliárd forint. Hamarosan a kivitelezés is elindulhat, a munkaterület átadását tavaszra tervezik, amint a körülmények lehetővé teszik.

– A projektnél három részajánlati körben írták ki a közbeszerzési eljárást, amely lezajlott – tájékoztatta lapunkat Horváth László, Lenti polgármestere. – Ehhez kapcsolódóan hoztunk döntéseket a testületi ülésen. Két körben nem volt gond, viszont a harmadikban olyan mértékű volt a különbség az ajánlattétel és a rendelkezésre álló forrás között, hogy ezt eredménytelennek kellett végül nyilvánítani és a felszabaduló összeget átcsoportosítani. A közbeszerzés első körében szereplő tételek közt a legfontosabb a Táncsics utca felújítása, a járdák, az út átalakítása, a parkolók kialakítása, bizonyos közüzemi vezetékek talajszint alá helyezése és a Kossuth úti temető közparkká alakítása. A második részben a gyógyfürdő melletti területek átalakítása szerepel: különféle sportpályák, játszótér létesül itt, ezek szabadon használhatók lesznek, nem lesz belépőjegy. További parkolók létesítése és a termálvízcsatorna lefedése is megtörténik. Szerepel még a munkálatok között a közvilágítás kiépítése, sétányok kialakítása, valamint parkosítás, növények ültetése. A beruházás eredményeképpen a fürdő és környezete méltóbb lesz a gyógyhely címhez, és megnövekedhet a területen az aktív időtöltést kedvelők száma –vázolta a polgármester.

A beruházás támogatási összegének, illetve a projekt célrendszerének megtartásával elhagyják a korábbi tervekhez képest a Bánffy Miklós utca zöldítését, a vasúti átjáró és Bánffy utca, illetve a Táncsics utcai és a fürdő melletti sétányok összekötését a pályázat megvalósítása során. Ha lehetőség lesz rá, a későbbiekben ezeket pótolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában