trianonról szólt

2020.02.26. 11:00

Püspöki előadás Hévízen

Kedden zárult a veszprémi és a pozsonyi református egyházmegye lelkészi konferenciája, amely Trianonról szólt. Ezúttal Steinbach József püspök tartott előadást.

Péter Árpád

Steinbach József: „A reménység emberei vagyunk” Fotó: PBÁ

A Dunántúli Református Egyházkerület vezetője elmondta: a nemzeti összetartozás évében, a trianoni békediktátum 100. évfordulóján fontos arról beszélni, hogy 2009-ben létrejött a Kárpát-medencei magyar református egyház, mely magához ölelte az elszakított területeket, és nyitott az európai és a tengerentúli reformátusok számára is.

Steinbach József: „A reménység emberei vagyunk” Fotó: PBÁ

- Ezt, évszázados trauma után, kegyelmi állapotként éljük meg – szögezte le Steinbach József -, Isten így gyógyítja a sebeket. Mi a reménység emberei vagyunk és nem a meghátrálásé, előre tekintünk, nincs is más lehetőségünk. A magyar református egyház jelmondata is így hangzik: Krisztus a jövő, és mi együtt követjük őt, közös hitben, nemzeti identitásban. A hévízi konferencián 23 lelkész vett részt a két egyházmegyéből, hogy a reggeli közös áhítatok után Trianonról és annak következményeiről beszéljen. Hasonló református találkozók az egész országban lesznek ebben az évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában