falufarsang

2020.02.27. 09:00

A Söjtöri Népdalkör Egyesület folytatja saját hagyományát

Az önkormányzat és a Söjtöri Népdalkör Egyesület negyedik éve rendez minden februárban falufarsangot. A múlt szombati program ismét nagy sikert aratott.

Varga Andor

Ebben a jelenetben a budapesti újságírónő találkozott a falusi valósággal Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Több mint száz vendég gyűlt össze a Festetics Mária IKSZT-ben, ahol a 13 taggal működő dalkör vidám műsorral várta a közönséget.

– Sok éven át részt vettünk a nyugdíjasok Ki mit tud?-ján, és mindig ez a fellépés volt a friss műsorunk főpróbája – mesélte Békefi Lászlóné, az egyesület vezetője, hozzátéve: a seregszemléről rendre arany, illetve kiemelt arany minősítésekkel tértek haza. – Az idő azonban nem áll meg, a korunk és az egészségi állapotunk miatt ezentúl már nem versenyzünk, de úgy gondoltuk, a falufarsang hagyományát azért megtartjuk. Vidám jelenetekkel és persze dalokkal is készültünk.

Ebben a jelenetben a budapesti újságírónő találkozott a falusi valósággal Fotó: Katona Tibor

A programban közreműködött a Csordás István vezette Zalaszentmihályi Nóta- és Népdalkör, az önkormányzat segítségével pedig a résztvevőket zárásként fánkozásra is meghívták. A söjtöri dalkör pedig – bármennyire halad is az idő – ifj. Horváth Károly népzenész szakmai vezetésével újabb feladatra, a keszthelyi Trianon 100 dalos találkozóra készül. De ápolják a szlovéniai Gyertyánossal meglévő kapcsolatukat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában