Egykor ránk vigyáztak

2020.01.30. 15:00

Nyugdíjas határőrök és rendőrök: 17 új tag érkezett

A Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesülete szerdán a Honvéd Kaszinó tükörtermében tartotta évzáró-évnyitó programját, melynek keretében elismeréseket is átadtak.

Benedek Bálint

Az elnök, Bíró László nyugalmazott határőr alezredes (balról) adta át az egyesület örökös tagja kitüntető címet Vincze Gusztáv nyugállományú határőr törzszászlósnak

Fotó: Szakony Attila

A megjelenteket Bíró László nyugalmazott határőr alezredes, az egyesület elnöke köszöntötte. Beszédében emlékeztetett: a szervezet 1992-ben alakult, akkor még kizárólag nyugdíjas határőrökkel. Az évek során bővült a létszám, majd amikor 2007-ben a határőrség integrálódott a rendőrségbe, megszólították a rendőröket is. Tavaly 17 taggal gyarapodott a főleg kanizsai és környékbeli egyenruhásokat tömörítő egyesület, melyhez már közel 135 fő tartozik.

– Odafigyelünk a határ menti kapcsolatok ápolására is – fogalmazott az elnök. – A horvát kollégák mellett a szlovénokkal kifejezetten erős barátság köt össze bennünket, gyakran találkozunk, s olyankor a szakmai tapasztalatcserére is lehetőség nyílik.

Az elnök, Bíró László nyugalmazott határőr alezredes (balról) adta át az egyesület örökös tagja kitüntető címet Vincze Gusztáv nyugállományú határőr törzszászlósnak
Fotó: Szakony Attila

A közgyűlésen szó esett az egyesület tavalyi munkájáról, és elhangzott: a tagok számos közösségépítő eseményen szerepeltek, több élménnyel gazdagodtak a kirándulásokon, valamint a jelenlegi készenléti rendőrség objektumában emléktáblát avattak fel. A folytatásban vázolták az idei terveket, majd tíz tagtársuknak elismeréseket adtak át. Köztük közgyűlési határozattal az egyesület örökös tagja kitüntető címet adományoztak Vincze Gusztáv nyugállományú határőr törzszászlósnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában