A kultúrházban köszöntötték őket

2019.12.02. 11:00

Megbecsülik a szépkorúakat Fityeházán

Hangulatos rendezvénnyel köszöntötték szombaton a falu szépkorú lakóit a kultúrházban.

Szabó Zsófia

A legidősebb lakót, Teperics Istvánné Matécz Annát otthonában köszöntötte dr. Takács József polgármester (balról) és Béli Zoltán alpolgármester Fotó: a szerző

Vacsorával, ajándékkal és kulturális műsorokkal lepte meg a település vezetése a 65 év feletti időseket. Dr. Takács József polgármester beszédében elmondta: azért kedveskedtek a szépkorúaknak az ünnepséggel, hogy kicsit elfeledkezzenek a mindennapi gondokról, a korukról, és tartalmas órákat tölthessenek a közösségben.

– Szép emlékeket szeretnénk adni mindannyiuknak: a tiszteletünket, megbecsülésünket is kifejezve – fogalmazott dr. Takács József, Fityeház polgármestere.

Az ünnepségen Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő is beszédet mondott. A politikus kiemelte: a fiatal korosztálynak meg kell köszönnie azokat az évtizedeket, amiket az előttük járó generációtól kaptak. Tudást, tapasztalatot és még számos értéket adnak az idősek mindenkinek.

A legidősebb lakót, Teperics Istvánné Matécz Annát otthonában köszöntötte dr. Takács József polgármester (balról) és Béli Zoltán alpolgármester Fotó: a szerző

– Példát és utat mutatnak, valamint bölcsességet is adnak nekünk az idősek. Ezért is fontos, hogy ünnepeljük az időseket, egyúttal megadjuk nekik azt a tiszteletet, amit mindannyian megérdemelnek – fogalmazott Cseresnyés Péter az ünnepségen.

A rendezvényen köszöntötték a falu legidősebb urát, a 86 éves Horváth Ferencet. Az eseményt megelőzően pedig a falu legidősebb hölgy lakóját, Teperics Istvánné Matécz Annát otthonában lepte meg ajándékkal a település vezetése.

Az 1924-ben született Anna néni szerint a hosszú élet titka a sok munka. Szerető családjával éli a mindennapokat. Nyolc unokája és nyolc déd­unokája van, akikre nagyon büszke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában