Jótékonyság

2019.12.23. 13:00

Civil szervezetek tagjai főztek a rászorulóknak Zalalövőn

Harmadik éve szervezték meg adventi jótékonysági akciójukat a város civil szervezetei. Saját forrásból, valamint támogatóik segítségével 140 személy részére biztosítottak meleg ételt az elmúlt hét végén.

GYF

Idén 140 adag ételt készítettek a civil szervezetek tagjai Fotó: GYF

Az akció ötletét 2017-ben Csonka Ferenc, a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület elnöke vetette fel. Akkor azt javasolta a többi civil szervezetnek, hogy közösen főzzenek húsos káposztát, amit szerény ajándékcsomagok kíséretében a nehéz szociális körülmények között élőkhöz juttatnak el. A kezdeményezés azóta hagyománnyá vált, így pénteken ismét disznóvágással telt a civil szervezetek napja, szombaton pedig a tagok személyesen hordták ki az elkészült ételeket.

Idén 140 adag ételt készítettek a civil szervezetek tagjai Fotó: GYF

– Ez évben 140 adag húsos káposztát főztünk – mondta Gyarmati Antal polgármester, a Zalalövői Városszépítő és Környezetvédő Egyesület elnöke. – Annyi a változás, hogy bővült a támogatóink köre, újabb civil szervezetek csatlakoztak, illetve a vállalkozói körből is akadtak segítőink.

Idén „A mi kis falunk, Irsapusztáért” Egyesület, a Borostyán Horgászegyesület, a Budafáért Kulturális és Hagyományőrző Egyesület, a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület, a Zalalövő és Csöde Polgárőr Egyesülete, a Zalalövői Borbarát Kör Közhasznú Egyesület, a Zalalövői Tájház Egyesület, a Zalalövői Testedző Kör, a Zalalövői Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Zalalövői Városszépítő és Környezetvédő Egyesület tagjai vettek részt az akcióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában