játékos pályázatok

2019.12.13. 07:00

Az egész szepetneki közösségre gondolnak adventkor

A dél-zalai település közösségének egészét megmozgató, játékos pályázatokat hirdetett meg Kocsis Edit, a helyi IKSZT vezetője.

Horváth-Balogh Attila

Kocsis Edit a karácsonyfa-díszítő pályázatra érkezett alkotások között

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A közművelődés-szervező szakember azt mondta: felnőttek és gyerekek egyaránt nagy érdeklődést mutatnak a közösséget erősítő programok iránt.

Kocsis Edit a karácsonyfa-díszítő pályázatra érkezett alkotások között
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Már tavaly is nagy népszerűségnek örvendett az adventi kalendáriumjátékunk, mely során a jelentkezők egy-egy napot vállalnak az adventi időszakban, s az adott napon feldíszítik, kivilágítják otthonuk ablakát – bocsátotta előre Kocsis Edit. – Hogy melyik napot ki vállalta, azt csak én tudom, a játékban részt vevők feladata pedig az, hogy nyomon kövessék, aznap éppen hol, melyik ház ablakában gyulladnak ki az ünnepi fények. Aki a játék végeztével, karácsony előtt valamennyi helyszínt a napokkal együtt pontosan megnevezi, jutalomban részesül. Nagy örömömre ez az egész szepetneki közösséget megmozgatta, a boltban, a postán, az orvosi váróban is az a beszélgetések témája, hogy ekkor, vagy akkor ki díszítette fel a háza ablakát – így próbálják a hiányzó sort kiegészíteni azok, akik valamiért egy-egy napról lemaradtak, de szeretnének játszani velünk.

A másik adventi program keretében pedig karácsonyfát kellett készíteni, a pályázók fából készült alapot kaptak, amit dekorálhattak, feldíszíthettek bármilyen technikával. A pályázatra az óvodából 2 csoport, egy családi bölcsődés csoport, az iskolából 4 osztály és egy család nevezett – a legszebb alkotást az önkormányzat jutalmazta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában