Helyi közélet

2019.11.07. 07:00

Parkolókat alakítanak ki a keszthelyi Erkel utcában

Szerdán megkezdődtek a munkálatok a kórház melletti Erkel Ferenc utcában: itt parkolókat alakítanak ki.  Eddig az autósok az út két oldalán álltak meg, ami többször torlódást okozott. 

Keszey Ágnes

Élénkül a használtautó-piac, negyedévről negyedévre újabb csúcsokat dönt Illusztráció: Shutterstock

A beruházásról Nagy Bálint polgármester és Horváth Tamás, a zámori városrész önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót a helyszínen. Itt elhangzott, hogy a környező utcákban élőktől és a kórházba érkező betegektől és hozzátartozóiktól korábban sok panasz érkezett a nagy forgalom és a kevésnek bizonyuló, vagy távolabb lévő parkolóhelyek miatt.

– 23 parkoló létesül. Ezt egy négyszáz méteres szakaszon alakítjuk ki. A nyílt csapadékvíz-elvezető árokra helyezünk térburkolatot. Két jelentősége is lesz a beruházásának: a csapadékvíz-elvezetés egy modernebb, zárt rendszerben fog megvalósulni, ezért hatékonyabb lesz, másrészt ez az új parkolókapacitás elég nagy ahhoz, hogy tehermentesítse az Ady és az Erkel Ferenc utcákat – mondta el Nagy Bálint.

A munkálatokat az önkormányzati költségvetésből finanszírozzák, 15 millió forint ráfordításával. Az új parkolóhelyek ingyenesek lesznek, s várhatóan karácsony előtt már használhatják a kórházba érkezők. Az utcában lévő elöregedett fákat kivágják, helyettük újakat ültetnek. A tervek szerint jövőre az Erkel Ferenc utca további szakaszát is átalakítanák, ezzel újabb 15-20 parkolóhellyel bővítenék a meglévőket.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában