A modern magányról

2019.10.25. 07:00

Disputa az idősek és a technika kapcsolatáról

„Technikai kihívások és elmagányosodás az idős korban” címmel tartottak csütörtökön konferenciát az Apáczai Művelődési Központban az idősek hónapja keretében.

Magyar Hajnalka

A rendezvény közönségének egy része, az első sorban az előadók

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Seres Péter

Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében kiemelte: az idősek hónapja során fontos szerep jut e mélyebb zengésű húrokat megpendítő konferenciának. A téma élő, hiszen sok idős ember használja a modern kor eszközeit, vagy ha nem, az unokák „kütyüjei” révén kerül velük kapcsolatba.

A rendezvény közönségének egy része, az első sorban az előadók
Fotó: Seres Péter / Zalai Hírlap

A konferenciát dr. Kocsis Gyula, a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetsége zalai elnöke nyitotta meg. Hangoztatta, az idős ember nem csak betegségekkel küzdő, gyámolításra szoruló tagja a társadalomnak, de aktív, gondolkodó, társaságra, információra vágyó kíváncsi lény, aki érteni szeretné környezetét. Ezen igény ölt testet az időseknek szóló konferenciasorozatban, ami három éve bontott szárnyat.

A programban hat elő­adás hangzott el. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a készülő teszt­pályát mutatta be, Pácsonyi Imre, a megyei idősügyi tanács elnöke a modern technika és a nyugdíjasok viszonyát taglalta, Stárics Roland történész a technika és a társadalom kölcsönhatását vázolta historikus távlatban, Balassa Zoltán informatikus napjaink technológiai fejlődésébe kínált bepillantást, Tóth László rendőr őrnagy az internet veszélyeiről szólt, Pesti Tímea pszichológus pedig az elmagányosodás és a technika összefüggéseit puhatolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában