Körkép

2019.10.16. 11:30

Céljuk folytatni a fejlesztéseket – A zalai kisvárosok polgármestereit kérdeztük

Az önkormányzati választások eredményéről kedden a zalai kisvárosok vasárnap megválasztott polgármestereit kérdeztük.

AG, GYF, HBA, KT, SZJ, VL

Horváth László Fotó: ZH Archívum

Lentiben Horváth László (Fidesz– KDNP) a harmadik ciklusát kezdheti meg polgármesterként. A képviselő-testületet is a Fidesz–KDNP jelöltjei alkotják.

– Köszönöm a választópolgároknak, hogy éltek szavazati jogukkal, külön köszönöm képviselőtársaim nevében mindazoknak, akik a Fidesz– KDNP jelöltjeinek szavaztak bizalmat – mondta. – Az eredmény bizonyítja, hogy a lentiek érzékelték az eredményeket, és értékelték a velük való közvetlen kapcsolattartást is. A testület összetételéből adódóan a politikai csatározások helyett az előttünk álló feladatok megoldására tudunk koncentrálni. Folytatjuk a tervezett munkát, megvalósítjuk a kampányban tett ígéreteinket. Indulnak a zöldváros és a geotermikus projektek munkálatai, folytatjuk a közlekedési és csapadékvízrendszerek fejlesztését, és figyelünk a pályázati lehetőségekre, fejlesztési forrásaink bővítésére. Szeretnénk, ha Lenti egészséges város lenne, fejlődésének fő irányát továbbra is a turizmusban látjuk, amely komoly hatást gyakorol a gazdaságra és a munkahelyekre.

Horváth László Fotó: ZH Archívum

Zalaszentgróton Baracskai József (Szentgrót Most) a harmadik ciklusát kezdi meg. Úgy véli: az elmúlt öt év munkáját értékelték a helyiek, amikor csaknem 61 százalékkal megválasztották.

– Ez elég nagy arányú győzelem, ami köszönhető annak is, hogy a lakosság látta, milyen fejlődésen megy át a város. Most élni kell az emberek támogatásával és szeretetével, becsülettel dolgozni tovább – nyilatkozta.

Baracskai József Fotó: ZH Archívum

A testületbe négy fideszes képviselő került, három a Szentgrót Most egyesülettől és két független. A polgármester úgy véli: együtt tudnak működni, hiszen Zalaszentgróton nem jellemző a pártpolitikai csatározás, az ellenségeskedés. A feladatok közül a nagy pályázati projektek folytatását emelte ki.

Hévízen Papp Gábor maradt a polgármester, akinek ezúttal nem akadt kihívója. A városvezető immár a harmadik ciklusát kezdi meg.

– Köszönöm mindazoknak a hévízieknek, akik éltek szavazati jogukkal és részt vettek a városunk, közösségeink életét meghatározó önkormányzati voksoláson – bocsátotta előre Papp Gábor, hozzátéve: az előző választáshoz viszonyítva 400 szavazattal tudhat többet magáénak, ami 35 százalékos emelkedést jelent. – Úgy érzem, ezzel a hévíziek elismerték és megköszönték mindazt a munkát, amit eddig végeztünk, és felhatalmaztak annak folytatására. A közeljövő nagy feladata az autóbusz-pályaudvar kitelepítése, a Kölcsey utca és a Schulhof sétány rekonstrukciója, több városi út rendbetétele, a termelői piac felújítása, új rendezvény- és sportcsarnok építése, a repülőtér biztonságos üzemeltetése és az európai gyógyhelystátuszhoz méltó környezet kialakítása, amely a szolgáltatókat és a lakosságot is a minőség felé tereli.

Papp Gábor Fotó: ZH Archívum

Letenyén második polgármesteri ciklusát kezdheti meg Farkas Szilárd, aki független jelöltként az érvényes szavazatok közel 70 százalékát szerezte meg.

– Köszönöm mindenkinek, hogy a következő ciklusra ilyen erős felhatalmazást kaptam – mondta. – A velem együtt héttagú képviselő-testületben az általam támogatott hat jelölt közül négy mandátumot szerzett, tehát a többség a nyugodt munkához biztosított. A mögöttünk hagyott ciklusban elkezdett városfejlesztést a következő időszakban folytatni kívánjuk, a folyamatban lévő beruházásokat befejezzük, és szeretnénk nagyobb hangsúlyt helyezni a belterületi utak és járdák felújítására, karbantartására.

Farkas Szilárd Fotó: ZH Archívum

Gyarmati Antal, Zalalövő új polgármestere először azért mondott köszönetet, mert a korábbiaknál többen vettek részt a választáson. Különösen örömére szolgált, hogy az általa vezetett Együtt Zalalövőért csoport programját és jelöltjeit megtisztelték bizalmukkal a helyi polgárok.

– Nagy megtiszteltetés és egyben felelősség is, hogy Zalalövőt szolgálhatom – folytatta. – Az alakuló ülést követően legfontosabb feladatunk a folyamatban lévő vagy megkezdés előtt lévő beruházások, projektek áttekintése lesz, hogy zökkenőmentes legyen azok lebonyolítása. Ilyen többek között a szociális intézmény felújítása, a Leader-projektek. Fontosnak tartom azt is, hogy megfelelően kommunikáljunk a lakossággal.

Gyarmati Antal Fotó: ZH Archívum

Zalakaroson a voksok közel 74 százalékával ismét polgármesterré választották Novák Ferencet (Fidesz–KDNP), aki ezzel harmadik településvezetői ciklusát kezdheti meg.

– Köszönöm, köszönjük a választópolgároknak a bizalmat, igyekszünk meghálálni – kezdte értékelését Novák Ferenc. – Velem együtt négy fideszes és három független jelölt került be a testületbe, így talán joggal megalapozott az eredményes együttműködésbe vetett hitem.

Novák Ferenc Fotó: ZH Archívum

A célokról elmondta: az eddiginél nagyobb hangsúlyt helyeznének olyan intézkedésekre és beruházásokra, amelyek a városlakók mindennapjainak megkönnyítését, komfortérzetük javítását célozzák. Ez nem jelenti azt, hogy a stratégiai jelentőségű turizmust elhanyagolnák, de úgy véli: ami a zalakarosi embereknek jó, az a turistáknak is jó.

A polgárok aktivitásáért mondott először köszönetet Kelemen Tamás, Pacsa újraválasztott polgármestere, akit közel 59 százalékos részvétel mellett három aspiránsból a választók 60,37 százaléka tartotta alkalmasnak újfent a város vezetésére. Kelemen Tamás kiemelte a kampány korrektségét is, amiért a jelölteket illeti elismerés. A városvezető úgy fogalmazott: a választási eredmény erős felhatalmazás a polgárok részéről, hogy a megkezdett úton haladjanak tovább. Erre utal az is, hogy a 11 képviselőjelöltből a pacsaiak a korábbi hatfős testület öt tagjának szavaztak bizalmat. Ezért terveik szerint a megkezdett fejlesztéseket továbbviszik, szándékuk: élhető kisvárost teremteni, és a település határain túlnyúló hatással központi szerepet betölteni a térségben.

Kelemen Tamás Fotó: Arany Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában