Felavatták

2019.10.30. 07:00

A mulandóságot jelzi és imádságra is szólít a liszói lélekharang

Kedden avatták fel a közösségi összefogással épült lélekharangot a falu temetőjében.

Szabó Zsófia

A lélekharangot közösségi összefogással építették meg és tegnap szentelték fel Fotó: Szabó Zsófia/Zalai Hírlap

Liszóból hiányzott a lélekharang, csak ünnepekre, szertartásokra, szentmisékre hívó harangok voltak a községben. A civil kezdeményezésre indult lélekharang-építés ötletét sokan támogatták: az önkormányzat, a falu közalapítványa, civilek, valamint Veres József evangélikus lelkész és Bojtor Róbert római katolikus esperes-plébános.

A lélekharangot közösségi összefogással építették meg és tegnap szentelték fel Fotó: Szabó Zsófia/Zalai Hírlap

A szentelésen Novák Csaba polgármester kiemelte: a sok segítségnek és a közösség együttműködésének köszönhetően készült el a közel egymillió forint értékű lélekharang. Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna evangélikus esperes hangsúlyozta: a helyi közösségnek örömünnep a harang létrejötte és megszentelésének napja. Veres József evangélikus lelkész az eseményen azt mondta: a mulandó életet és a mennyek országának eljövetelét is jelzi a harang.

Bojtor Róbert esperes-plébános pedig arról beszélt: elhunyt szeretteinkre való imádságra is szólít a lélekharang, ami az élőket arra is figyelmezteti, hogy nem hiába élnek a világon. A végső cél Isten szeretetében való örök részesülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában