a választások előtt

2019.09.26. 15:00

Utoljára gyűltek össze a lenti önkormányzati ülésen

Pályázatok benyújtásáról és az 1. számú házi gyermekorvosi körzet feladatellátásáról is döntöttek a képviselők szerdán, a helyhatósági választások előtti utolsó soros önkormányzati ülésen.

Korosa Titanilla

Idén áprilistól az 1-es házi gyermekorvosi körzetben a feladatellátást helyettesítéssel oldja meg két gyermekorvos. Rendelési idejük október 1-től változik, dr. Kopeczky Ágnes Matild heti négy napon két-két órában, valamint heti egy óra tanácsadással, dr. Nagy Márton pedig hetente egy napon két órában látja el feladatait.

Újabb pályázatok benyújtásáról is döntött a testület, mindkettőt a TOP keretében írták ki. Az egyik projekt során kerékpárút-felújítást tervez az önkormányzat a Lenti és Rédics közti 4,6 kilométeres szakaszon, illetve Lenti és Lentikápolna között 2,5 km hosszban. A másik pályázat keretében pedig a város Bánffy Miklós utcájában valósulna meg a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése, korszerűsítése, hogy ezzel csökkentsék a vízkár-veszélyeztetettséget.

Az ülésen elköszönt a testülettől Árkovicsné Pezzetta Claudia képviselő, aki nem indul jelöltként az októberi választáson. Eddigi, több mint két évtizedes munkáját Horváth László polgármester köszönte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában