Minden adott a sikerhez

2019.09.23. 17:30

Összefogtak a borászok, hogy méltó helyére kerülhessen a zalai bor

Pénteken és szombaton rendezték meg a Kányaváry Borbirtokon a Bor.Zene.Zala című zalai borünnepet.

Horváth-Balogh Attila

Az összefogásra koccintottak a borászok: Varga Panna, Tarsoly Róbert, Dóka Éva, Szabadics Zoltán, Botka Szilárd és Ratkovics Ágnes. Hiányzik a képről a Keszler Birtok képviselője Fotó: HBA

A Kányaváry Borbirtok alapító- tulajdonosának, Szabadics Zoltánnak és munkatársainak, illetve a programban részt vevő hat zalai borászatnak igazán egyedi fesztivált sikerült életre hívnia, hiszen kiváló borok, jó zenék és csodálatos kis-balatoni panoráma várta a látogatókat.

Az összefogásra koccintottak a borászok: Varga Panna, Tarsoly Róbert, Dóka Éva, Szabadics Zoltán, Botka Szilárd és Ratkovics Ágnes. Hiányzik a képről a Keszler Birtok képviselője Fotó: HBA

A műsorban fellépett többek között Palya Bea, a Balkan Fanatik és Szeder. A kulturális ínyencségek mellett különböző vadételeket, kerekrépát, csevapot és tocsogós rétest is kóstolhattak, akik kilátogattak a zalaszabari hegyre.

– Hat zalai borászat, a zalaszentgróti Dóka Éva Pincészete, a Keszler Birtok, a nagyradai Cezar Winery, a csörnyeföldi Bussay Pincészet, a zalaegerszegi Keszler Birtok és a Kányaváry Borbirtok hívta életre a most első alkalommal megrendezett Bor.Zene.Zala Fesztivált, zalai borünnepet – tudtuk meg Szabadics Zoltántól. – Azzal a céllal, hogy ezt a zalai borászok között létrejött erős összefogást megmutassuk helyben és az ország közönségének is. Abban bízunk, ezzel egyrészt példát adunk, másrészt a Zalai Borvidéket arra a helyre pozicionálhatjuk, ahol az 1800-as évek végén volt. Akkor nemcsak az ország egyik legnagyobb, hanem a legjobb borvidékeként is tartották számon.

A kétnapos fesztiválhoz csatlakozott a Magyar Turisztikai Ügynökség is, melynek bormarketingért felelős szakértői bemutatták a rendezvényen a Magyar bor – személyesen márkakoncepciót, mely a sokszínű magyar bortermelés szereplőit állítja a középpontba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában