Tanulás és magánélet

2019.09.11. 07:00

Három szakon 160 elsőéves hallgató kezdi az új tanévet a BGE GKZ intézményében

Az elsőévesek egyetemi és városi polgárrá avatásával kezdődött a tanév a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg (BGE GKZ) intézményben.

Arany Horváth Zsuzsa

A BGE GKZ elsőéves hallgatói az egyetemi polgárrá avató fogadalomtételük előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Versenyképes diplomához jutnak

A hallgatókat, az oktatói kart és a vendégeket dr. Gubán Miklós, a GKZ dékánja köszöntötte. Az egyetemi karon 160 elsőéves kezdi tanulmányait pénzügy–számvitel, gazdaság–informatikus és gazdaság–menedzsment alapszakon. A dékán emlékeztetett: a környezet, a kar családias nagyságrendje és a magas színvonalú oktatás révén versenyképes diplomához jutnak azok, akik élnek az egyetemi évek adta lehetőséggel. Ajánlotta, hogy minél többen kapcsolódjanak be a kutató- és tudományos munkába, amit Zalaegerszeg fejlesztési irányai is lehetővé tesznek. A kar megújuló oktatási épülete szintén a minőségi tudás megszerzését szolgálja majd, mondta a dékán.

A diákokat a fogadalomtétel után Kocsis Gábor, a hallgatói önkormányzat elnöke köszöntötte, jelezve: meg kell találni az egyensúlyt a tanulás és a magán­élet között. Zalaegerszeg nevében Balaicz Zoltán polgármester fogadta a város polgáraivá a gólyákat.

A BGE GKZ elsőéves hallgatói az egyetemi polgárrá avató fogadalomtételük előtt
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán polgármester Hamvas Béla filozófus szövegrészletével emlékeztette az elsőéveseket, hogy tudásuk a nemzet befektetése, ezért felelősséggel tartoznak a közösségnek, amely lehetővé teszi, hogy kibontakoztassák tehetségüket. Kiemelte: Zalaegerszeg számos lehetőséget kínál a jövő közgazdászainak is. Felidézte: itt épül a járműipari tesztpálya, s a város az 5G tesztvárosa is lett.

Ösztöndíjakat, elismeréseket adtak át

Berkes Dániel, Mihály Luca és Sifter Dániel zenés összeállítása után ösztöndíjakat, elismeréseket adtak át. Nemzeti felsőoktatási hallgatói ösztöndíjat (korábban köztársasági ösztöndíj) kapott Balázs Bence Ferenc gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató, aki kiváló tanulmányi teljesítménye mellett a tudományos kutatói munkába is eredményesen kapcsolódott be.

Az Új nemzeti kiválósági program 2016-ban indult útjára, mely kutatási eredményeket honorál. Ennek keretében a BGE 12 hallgatója részesül kiemelt ösztöndíjban, közülük öt a zalaegerszegi karon tanul. Dr. Gubán Miklós dékántól Varga-Lengyeltóti Szilvia (pénzügy, mesterképzés), Hegedűs Anita (gazdálkodás- menedzsment), Nérel Eleonóra (gazd.-menedzsm.), Balázs Bence Ferenc és Jóna Péter (gazd.-menedzsm.) vehette át a program ösztöndíját.

A Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány nevében Szuper Ildikó ügyvivő- szakértő Kósa Eszter Réka (pénzügy-számvitel) és Nérel Eleonóra hallgatónak adott át ösztöndíjról szóló elismerést.

A dékán 25 éves közalkalmazotti munka elismeréseként emléklapot nyújtott át Lambertné Katona Mónika mesteroktatónak, kiemelt projektigazgatónak és Szabó Géza Tibor főkönyvtáros könyvtárvezetőnek. Dékáni dicséretet kapott dr. Weisz Ágnes adjunktus.

Az évnyitó végén idén is elültették az elsőévesek fáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában