hosszú esztendők óta hagyomány

2019.08.06. 14:20

Vidám nap a felsőrajki Ungi-hegyen

Nem csak a sercegő szalonna és a piruló tarja illata, hanem a hangos kacaj is arról árulkodott kedden, hogy nagy élet van az Ungi-hegyen. Közel százan, fiatalok és felnőttek töltöttek együtt vidám napot a festői környezetben.

Szabó Zsófia

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Zsuppánné Horváth Mária gyógypedagógiai asszisztens, szülő, Berkenyés Lászlóné intézményvezető, Kósa Istvánné, az alapítvány elnöke finom ételekkel kedveskedett a gyerekeknek

Immár hosszú esztendők óta hagyomány, hogy Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos évente több alkalommal vendégül látja birtokán a Szent Imre-Suli Harmónia Általános Iskola diákjait, pedagógusait és a szülőket. A közelgő, új tanév előtt idén „összejött” a felsőrajki suli nagy családja és traktoron, bicajjal, gyalogszerrel ellátogattak a falutól négy kilométerre lévő, hangulatos és rendben tartott hegyhátra.

Vigh László, a csapat vendéglátója elmondta: nagyon fontosak a közösségkovácsoló rendezvények.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Zsuppánné Horváth Mária gyógypedagógiai asszisztens, szülő, Berkenyés Lászlóné intézményvezető, Kósa Istvánné, az alapítvány elnöke finom ételekkel kedveskedett a gyerekeknek

-A gyermekeknek élményeket szeretnénk adni: nem csak az iskolában, hanem szép környezetben is. A mozgásra is remek teret adnak a hasonló programok, ám arra is, hogy még inkább megismerje egymást a közösség – fogalmazott Vigh László parlamenti képviselő.

A felsőrajki iskolások rendszeresen kirándulnak szűkebb-tágabb pátriában. Kósa Istvánné, a Suli Harmónia – 2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány elnöke elmondta: a diákok, a tanárok és a szülők számára egyaránt fontos, hogy az iskolán kívül is, minél több időt töltsenek együtt.

Népes csapat töltött együtt vidám napot az Ungi-hegyen

Zsuppánné Horváth Mária, az iskola gyógypedagógiai asszisztense, édesanya pedig arról beszélt, fontos a jövő generáció és a szülők számára, hogy nyáron, iskolakezdés előtt is legyenek közös élményeik.

A gyerekeket sok játék és finom ételek várták. Az egyik hetedikes diák, a felsőrajki Varga Edit azt mondta: mindig alig várja az iskola kirándulásokat.

-Legjobban azért, mert sok jóban van részünk a kirándulásokon és szép helyeket fedezhetünk fel – csacsogta a kisleány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában