A mostani beruházások összértéke eléri a 473 millió forintot

2019.08.15. 12:00

Több utat újítanak fel Nagykanizsán

Több út és a Principális-csatorna feletti híd is megújul egy projekt jóvoltából a városban.

Szabó Zsófia

A beruházás keretében a víznyelőket cserélik a Platán soron Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Rodekné Hederics Erika, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője elmondta: a Miniszterelnökség területi infrastrukturális előirányzatából valósul meg a „közlekedésfejlesztés Nagykanizsán” elnevezésű projekt, amelyből az utak felújítását finanszírozzák.

– A közel kétmilliárd forintos kormányzati támogatásból megvalósuló, húsz helyszínt érintő beruházássorozat kivitelezése 2018 nyarán kezdődött el. Jelenleg a projekt harmadik csomagjának megvalósítása zajlik közel 473 millió forint összértékben. Ennek keretében a Majális utcában, a Platán soron, a Vörösmarty utcában, a Szigeti úton történik út-, valamint több helyütt járdafelújítás. Továbbá a Principális-csatorna feletti hidat is felújítjuk – mondta Rodekné Hederics Erika. Jelezte azt is: a Majális utca útburkolatának felújítása már júniusban befejeződött. A Platán sor és a Szigeti utca munkálatai pedig július végén kezdődtek el. A Szigeti utcában a teljes utca, míg a Platán soron 85 méter hosszú szakaszon, az Eötvös tértől kezdve, új aszfaltburkolatot kap az úttest. Az utóbbinál már a déli oldali járda teljes szakaszon való felújítása is megkezdődött. A Vörösmarty utcában a Sugár és Bolyai utca között zajlanak útépítési munkák, melynek során felújításra kerül az útburkolat pályaszerkezet-cserével, valamint mindkét oldalon új térkő burkolatú járda készül. A Principális-csatorna feletti híd felújítása is elindul.

A beruházás keretében a víznyelőket cserélik a Platán soron Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában