Szombaton újabb izgalmas programokkal készülnek

2019.08.24. 14:00

Macik a nagyrécsei fesztiválon

Kivételes, 300 plüssmackót felvonultató kiállítás nyitotta meg tegnap a Félkrajcár mesefesztivált az Inkey-kastélyban. A „TELE-KA-LAND” meseparkban ma 10 órától ingyenes családi programokkal várják az érdeklődőket.

Benedek Bálint

Takács-Várhelyi Dóra és Kollár Kata a plüssmackó-kiállításon Fotó: Benedek Bálint/Zalai Hírlap

Az Interreg V-A Szlovénia–Magyarország együttműkö­dési program keretében meg­épült magyar és szlovén mese­parkok főleg a kisgyermekes családok számára kínálnak természetközeli kalandokat. A mesefesztiválok pedig valósággal elvarázsolják a gyerekeket, hiszen ilyenkor lehetőség nyílik felfedezni az adott helyszín titkait. A nagyrécsei állomáson a legnagyobb élményt a plüssmacikból nyílt kiállítás jelentette a gyerekeknek, de a szülőket is lenyűgözték a figurák. A macik gazdája Saffer Szilvia nagyrécsei születésű tanítónő, aki már kislány kora óta rajong a játék mackókért.

Takács-Várhelyi Dóra és Kollár Kata a plüssmackó-kiállításon Fotó: Benedek Bálint/Zalai Hírlap

A tárlat mellett ma további izgalmakban lehet részük a kastélyparkba látogatóknak. Gyarmati-Litter Tímea projektmunkatárs közölte: a kanizsai Thúry Vitézlő Oskola mesés történelmi hétpróbája mellett lehetőség lesz monogrammal ellátott félkrajcárt készíteni, amit emlékfán helyezhetnek el a gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában