23. alkalommal

2019.08.14. 09:00

Kustánszegi Napok: Dödölle cukkinivel, spenóttal vagy vadhússal

Idén immár huszonharmadik alkalommal rendezte meg a Kustánszegi Napokat a helyi önkormányzat. A programokról Miklovics Mietta küldött tudósítást.

Miklovics Marietta

A főzőverseny eredményhirdetésén Fazekas István, Deák Ádám, Bécs Tiborné, Bécs Borbála és Burka Bianka Fotó: Miklovics Mietta

A rendezvény múlt pénteken kezdődött a tájháznál, ahol a jókedvet a pákozdi Abajka Zenekar alapozta meg, a szervezők pedig ötféle étellel kínálták a vendégeket. A sörsátorban a program bállal folytatódott, melyen a Fáraó zenekar szolgáltatta a talpalávalót.

A szombat halfogó versennyel indult a tóparton, a kulturális programok délután kezdődtek a sportpályán.

A hagyományos dödöllefőző verseny résztvevői már kora délután nekiláttak a hatalmas mennyiségű étel elkészítésének. A göcseji étket kínálták szalonnával, fokhagymás-ana­nászos öntettel, vadpörkölttel, de volt cukkinis, spenótos, teljes kiőrlésű és kukoricalisztes is. Közben készült a babgulyás és a palacsinta is, így senki se maradt éhen.

A főzőverseny eredményhirdetésén Fazekas István, Deák Ádám, Bécs Tiborné, Bécs Borbála és Burka Bianka Fotó: Miklovics Mietta

A rendezvényt Bécs Tiborné polgármester és Vigh ­László országgyűlési képviselő nyitotta meg. A fellépők között ott volt a Romantic, Csimszi Rudolf és Mónika, a mulatós sztár Loretta, Soós Fecó és Hencsy, a helyi származású, Junior Prima díjas táncművész, Székely Szilveszter, a Salomvári Amatőr Tánccsoport és a Cserta Néptáncegyüttes. A dödöllét Fazekas István, a teskándi közös hivatal jegyzője és Deák Ádám műszaki ügyintéző zsűrizte.

A falunapon volt lehetőség lovas szekerezésre, vércukormérésre és ugrálóvárazásra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában