Sajtóbejárás

2019.08.15. 14:00

Közműcsere előzte meg az Arany János utca felújítását Zalaegerszegen

Tavaly tavasszal kezdődött és idén júniusban ért véget a fontos és nagy forgalmú Arany János utca rekonstrukciója.

Hajdu Péter

Balaicz Zoltán és Bali Zoltán a felújított úton Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

A történtekről tegnap bejárás keretében tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester és Bali Zoltán, a térség önkormányzati képviselője.

– A várost észak–déli irányban átszelő út környékén élők, illetve minden erre közlekedő régóta várta, hogy megújuljon ez a fontos útvonal – mondta a polgármester, majd kitért rá, hogy a viszonylag hosszú felújítás a város ezzel kapcsolatos koncepciójával függ össze. Egy útfelújítás ugyanis akkor lehet tartós, ha először az út alatt húzódó régi közműveket cserélik ki. Ezért az Arany János utca teljes burkolatcseréje előtt ez minden fontos közmű esetében megtörtént.

Balaicz Zoltán és Bali Zoltán a felújított úton Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán elmondta: összesen 288 millió forint értékű beruházás során javult és szépült meg az utca.

Bali Zoltán a munkák műszaki tartalmáról szólva hozzátette: megtörtént a szennyvízcsatorna és a csapadékcsatorna cseréje, illetve egy szakaszon a gázvezeték kiváltása is. Bejelentette: arra törekszik, hogy a jövő évi költségvetés terhére a még kimaradt járdákat is felújítsák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában