tábor

2019.08.25. 09:17

Erdélyből jöttek, de itthon érzik magukat a táborlakók Gyenesdiáson

Kolombusz Kristófot és életét idézik meg a madéfalvai cserkészek gyenesdiási táborukban. A Balaton közelsége nagy élményt jelent a fiataloknak, akik most járnak először Magyarországon.

Keszey Ágnes

A tábor egyik játékos feladataként saját koreográfiájukat mutatták be a gyerekek háttérben (balra) Szőcs Szilveszter, Pékné Orbán Julianna (kék pólóban) és Gál Lajos (fehér pólóban)

A két település közti kapcsolat a Gyenesdiáson élő Pék házaspár jóvoltából alakult ki. Egykor Herenden éltek, e város testvértelepülése Madéfalva, melynek lakóival a barátság a család évtizedekkel ezelőtti ideköltözése után sem szakadt meg. Két éve már táboroztak itt a cserkészek, így vezetőjük érkezéskor úgy érezte, hazajöttek. 43 fiatal – ők még sosem jártak Magyarországon – és 20 felnőtt kísérő tölt itt egy hetet.

A tábor egyik játékos feladataként saját koreográfiájukat mutatták be a gyerekek háttérben (balra) Szőcs Szilveszter, Pékné Orbán Julianna (kék pólóban) és Gál Lajos (fehér pólóban)

-Jól jön a székely gyermeknek a hegyvidék után, hogy itt a Balaton és minden nap fürdés van. Minden cserkésztábornak, ennek is van keretmeséje. Víz mellett vagyunk: Kolumbusz Kristóf utazásait elevenítjük fel. Nagy figyelmet fordítunk a hulladék újrahasznosítására is: a gyerekek hajómaketteket készítenek- összegezte Szőcs Szilveszter, a cserkészcsapat vezetője. A fiatalok játékos vetélkedőkön ismerkedtek Gyenesdiással. Gál Lajos polgármester elmondta, hogy az önkormányzat támogatja az erdélyi fiatalok táborozását: a horgásztanyán biztosítják a helyet, s kedvezményes lehetőségeket vehetnek igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában