Meseszép helyeken kalandozhatnak

2019.08.08. 07:00

Bemutatták az új mobilalkalmazást Nagykanizsán

Dél-Zala és Muravidék több településének szépségét feltérképezhetik az érdeklődők egy új mobilalkalmazás révén.

Szabó Zsófia

Bakon Krisztián és Gyarmati-Litter Tímea Fotó: Szakony Attila

A határon átívelő magyar–szlovén Interreg projekt részeként megvalósuló fejlesztést tegnap mutatták be a helyi egyetem kampuszán. Gyarmati-Litter Tímea projektmunkatárs felidézte: Nagyrécse, Magyarszerdahely, Dobronak és Moravske Toplice településeken meseparkokat hoztak létre, ahol rendezvényeket is tartanak.

Bakon Krisztián és Gyarmati-Litter Tímea Fotó: Szakony Attila

Emellett, szintén a program részeként, térképet, információs anyagokat készítettek, illetve a közelmúltban elkészült a mobiltelefonokra, tabletekre letölthető alkalmazás is, tele-ka-land néven.

– A projekt elsősorban azt szorgalmazza, hogy az említett településeket minél jobban megismerjék az érdeklődők, a természeti kincsektől kezdve a különböző szolgáltatókig, a helyi kézműveseken át a szállásadókig és a programokig – jelezte Gyarmati-Litter Tímea.

Bakon Krisztián informatikai fejlesztő elmondta: az alkalmazás fejlesztésekor az információgyűjtés, majd a feltöltés jelentette a legnagyobb feladatot.

– Nemcsak az adott településeket, hanem vonzáskörzetüket is bemutatja a magyar és szlovén nyelven egyaránt használható alkalmazás – mondta a fejlesztő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában