Felszentelték

2019.08.17. 09:00

A közösség erejével épült a surdi lélekharang

A temetőben felszentelték a lélekharangot, amely adományokból és felajánlásokból épült.

Szabó Zsófia

Kanász János, Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna és Veres József a ravatalozó és az új lélekharang előtt Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Korábban megírtuk: Veres József evangélikus lelkész kezdeményezése alapján, a hívek támogatásával, lélekharangot építtettek Surdon, a ravatalozó szegletében. A több mint húsz kilogrammos, Őrbottyánban készült harang minapi szentelése során Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna, a Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye esperese hirdette az Igét.

– Isten kegyelméből szólalhat meg ez a lélekharang, ez pedig örömünnep mindannyiunk számára – fogalmazott. – A búcsúnak és az örök életbe vetett reménységnek a hangja figyelmeztet minket a mulandóságra, és emlékeztet mindazokra, akik már a temetőben nyugszanak.

Kanász János, Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna és Veres József a ravatalozó és az új lélekharang előtt Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Veres József jelezte: nem csak az evangélikusoké a harang, de a település minden lakójáé, más vallások híveié is. A lelkipásztor köszönetet mondott mindenkinek, akik segítették a harang elkészültét.

Kanász János, Surd polgármestere hangsúlyozta: a ravatal felújításakor építtettek haranglábat is, így régóta nagy vágyuk volt, hogy lélekharang csendüljön ott fel. Az pedig mindannyiuk számára öröm, hogy a létrejöttéért együtt dolgoztak az evangélikus és a római katolikus hívek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában