A táborozók alig várták, hogy nyeregbe pattanhassanak

2019.07.12. 13:00

Gyerekek, akik rajonganak a lovakért – Lovastábort rendeztek Nagyrécsén

A Bacónak- hegyi Rencsi lovasudvarban az idén is csillogó szemű gyerekek táboroztak. Az általános iskolások mindennap lovagolhattak, de a környékbeli kirándulások is élménydúsak voltak.

Benedek Bálint

Horváth Renáta lovasoktató családjával, valamint számos önkéntes segítővel nagyra nyitotta az udvar kapuját, ahol megannyi élmény várta az iskolásokat. A csapat és az oktató számára az a legnagyobb boldogság, amikor mosolyogni látja a fiatalokat, valósággal csillog a szemük, amikor az állatok közelségét érzik.

– A rendkívül lényeges elméleti oktatással kezdtük a táborozást – mondta Horváth Renáta. – Játékos formában megismertettük a gyerekekkel a lovak természetét, szó esett az állatok környezetében tartózkodás írott és íratlan szabályainak betartásáról. Sokan már jártak nálunk, de új táborozókat is köszönthettünk, akik alig várták, hogy nyeregbe pattanhassanak. Mindenben segítünk nekik, a beilleszkedéssel nem is volt probléma, hiszen a vidám és összetartó társaság átlendítette őket a kezdeti nehézségeken.

 

A táborvezető szerint az iskolás lányok a nap minden percét a lovak közelében töltenék, ugyanis mindannyian rajongnak az állatokért. Ettől függetlenül a társasjátékok, a kézműves-foglalkozások ugyancsak hasznosak voltak, ahogyan a nagyrécsei meseparkban tett kirándulás is emlékezetes maradt. A kanizsai Rozgonyi-iskola tanulóját, Mismás Petrát lenyűgözte a lovastábor. Örült annak, hogy soha nem unatkozott, hiszen számára már a lovak látványa is kikapcsolódást nyújtott.

– Átölelhetjük őket, befonhatjuk a sörényüket, életem álma vált valóra – áradozott a kislány. – Virág a kedvenc lovam, mert annyira aranyos és türelmes a gyerekekkel. Ha nagy leszek, szeretnék olyan oktató lenni, mint a Reni néni, ő a példaképem. Lelkesen simogatta a lovakat Záhony Zoé is, aki elmondta: ő is nagyon szeret a ló hátán ülni.

– A Tünde nevű lóval sok időt töltöttünk együtt – mondta a Kőrösi-iskola diákja. – Sokat tanulhatunk a négylábúaktól, a közös munka mindegyikünknek nagy élmény. Jó lenne felnőttként is lovakkal foglalkozni, kicsit még jobban megismerni őket – tette hozzá Záhony Zoé. A gyereksereg az udvarban a lovakon kívül találkozhatott többek között mindig éhes kecskékkel, csendes pónilovakkal, állandóan csipogó, színes papagájokkal, bátortalan kis szamárral és barátkozó kutyákkal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában