jobb lesz a közbiztonság

2019.07.04. 12:20

Bővül a kamerarendszer Keszthelyen

A közbiztonság még jobbá tételét segíti majd a 18 térfigyelő kamera, mellyel bővül majd a város eddigi rendszere. A fejlesztésről múlt hét csütörtökön döntött a képviselő-testület, a részletekről pedig tegnap sajtótájékoztatót tartottak.

Keszey Ágnes

Nagy Bálint és dr. Horváth István ismertette a fejlesztés terveit

A jelenlegi kamerarendszer 42 darabbal működik, ezek nagyrészt a Balaton-parton és a belvárosban vannak felszerelve. Ezt 18 kamera új kamerával egészítenék ki – fejlesztés tervezésére 2,5 millió forintot biztosít az önkormányzat.

Nagy Bálint és dr. Horváth István ismertette a fejlesztés terveit

- A városba bevezető utakat és a városban lévő főbb közlekedési utakat – legyen az autós vagy gyalogos forgalom – bővítjük új, korszerű kamerákkal. Tíz kamera rendszámfelismerő funkcióval is fog rendelkezni, amitől azt várjuk, hogy egész évben, de különösen a szezonban még inkább tudja javítani az amúgy is jó bűnügyi statisztikát, növeli a közbiztonságot – ismertette Nagy Bálint alpolgármester. A konkrét tervek és helyszínek legkésőbb szeptemberben kerülnek a képviselő-testület elé, azzal együtt, hogy mekkora összeg szükséges a kamerák beszerzéséhez, felszereléséhez és üzembe helyezéséhez. Hozzátette, hogy az illegális hulladéklerakás visszaszorítását is várják a fejlesztéstől. A sajtótájékoztatón dr. Horváth István, a keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője kiemelte: eddig is hatékonyan szolgálták a köztéri kamerák, a modern technika a bűncselekmények gyors felderítését, az elkövetők beazonosítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában