Gulyást készítettek

2019.07.17. 10:00

A kanizsai vasutas klub tagjai vidám évzárót rendeztek

Finom gulyáslevest főztek a Vasutas Nyugdíjas Klub tagjai a keddi évzáró rendezvényükre, melyet a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban tartottak meg.

Benedek Bálint

A vasutas nyugdíjasok Kámánné Szép Terézia (középen) társaságában megkóstolták az elkészült gulyáslevest

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A művelődési házban működő klub egész évben rendkívül aktív, ezt Kámánné Szép Terézia, az intézmény igazgatója is megerősítette. Szerinte a lelkes társaságra minden rendezvényen lehet számítani, például rendszeresen szerepelnek a VOKE farsangi fánkfesztiválján. Kitűnő főzőtudományukat már számtalanszor bebizonyították, így evidens volt, hogy az évadzáráson is saját készítésű étellel készültek.

A vasutas nyugdíjasok Kámánné Szép Terézia (középen) társaságában megkóstolták az elkészült gulyáslevest Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A gulyáspartinak 15 éves hagyománya van, ilyenkor Glavák Jánosné tradicionális receptje alapján csapatmunkában vasutas gulyáslevest készítünk és jól érezzük magunkat – mondta Báder Sándorné, a klub vezetője. – Olyannyira népszerű az összejövetelünk, hogy a 60 fős tagságból még azok is ellátogatnak ilyenkor, akik a betegségük miatt ritkábban látunk. Itt összegezzük az évet, mellette természetesen lehetőség nyílik a beszélgetésekre és a nótázásra is.

A klubvezető hozzátette: a nyári szünet után októberben kirándulással indítják az évüket, s újdonságként vidám vetélkedőkkel szeretnék színesíteni a programjaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában