Bemutatták a jelöltjeiket

2019.07.09. 07:00

A Fidesz–KDNP jelenlegi képviselőiből négyen nem indulnak ősszel

Ahogy 2006 óta mindig, úgy az őszi önkormányzati választásokon is mind a tizenkét körzetben győzhetnek a Fidesz képviselőjelöltjei.

Arany Gábor

A jelöltek (balról): Szilasi Gábor, Domján István, Gecse Péter, Németh Gábor, Orosz Ferencné, Makovecz Tamás, Balaicz Zoltán, Böjte Sándor, Herkliné Ebedli Gyöngyi, Galbavy Zoltán, Bali Zoltán, Bognár Ákos és dr. Káldi Dávid

Ezt Balaicz Zoltán polgármester fogalmazta meg hétfőn, amikor a Fidesz–KDNP pártszövetség polgármesterjelöltjeként bemutatta a zalaegerszegi önkormányzati képviselőjelölteket. Ez a siker azért is fontos lenne, mert ily módon lehet megvalósítani maradéktalanul azt a 2024-ig előirányzott programot, amit elkezdtek és amit a zalaegerszegiek már megismerhettek, tette hozzá.

A jelölteket széles körű polgári-nemzeti összefogással választották ki, mondta a polgármester. Támogatja őket a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, a Nemzeti Fórum, a Fidelitas, a Vállalkozók Pártja, a Kisgazda Polgári Egyesület.

A jelöltek (balról): Szilasi Gábor, Domján István, Gecse Péter, Németh Gábor, Orosz Ferencné, Makovecz Tamás, Balaicz Zoltán, Böjte Sándor, Herkliné Ebedli Gyöngyi, Galbavy Zoltán, Bali Zoltán, Bognár Ákos és dr. Káldi Dávid

A jelenlegi képviselő-testület 12 fideszes tagjából négyen nem indulnak. Az 1-es számú (Andráshida, Szenterzsébethegy, Vorhota) választókerületben Sümegi László nem kíván indulni, helyette Domján Istvánt indítják. Az 55 éves pedagógus 11 éve az Öveges-iskola igazgatója, a térségben minden korosztály jól ismeri. Sümegi László munkájára pedig bizottsági tagként számítanak. A 2-es számú (Pózva, Ságod, Neszele, Nekeresd, Kaszaháza, Hatháza) lakóit 29 éven át dr. Tóth László képviselte, aki nyugdíjba vonulásával a képviselői tevékenységet sem kívánja folytatni, munkájára bizottsági tagként számítanak. Helyére a Boxart Box Klub vezetőjét, a településrészi önkormányzat tagját, a 33 éves Németh Gábor jelölik.

A 3-as választókerület (a belváros keleti része) lakói 1998-tól Dékány Endrét tudhatták képviselőjüknek, aki nem kíván indulni az őszi választáson, szintén bizottsági tagként számítanak rá. Itt dr. Káldi Dávid 43 éves ügyvéd a jelöltjük, aki a belvárosban él és 2002–2010 között már volt önkormányzati képviselő. A 7. választókerület (Ebergény, Bazita, Landorhegy déli része) jelenlegi képviselője, ifjabb Sándor Dénes György munkahelyi elfoglaltsága miatt nem vállalta az újabb jelöltséget. Ebben a körzetben Szilasi Gábor méreti meg magát, aki 31 éves, sportszervezői végzettséget szerzett és az Új Nemzedék Közösségi Tér egyik vezetője. Korábban többszörös válogatott és hússzoros magyar bajnok atléta volt. A többi jelölt – Gecse Péter, Orosz Ferencné, Makovecz Tamás, Böjte Sándor, Herkliné Ebedli Gyöngyi, Galbavy Zoltán, Bali Zoltán, Bognár Ákos – jelenleg is a képviselő- testület tagja. A tájékoztatón ismertették a Fidesz–KDNP kompenzációs listáját is, amelyen 20 név szerepel.Ezt Balaicz Zoltán polgármester fogalmazta meg hétfőn, amikor a Fidesz–KDNP pártszövetség polgármesterjelöltjeként bemutatta a zalaegerszegi önkormányzati képviselőjelölteket.

Ez a siker azért is fontos lenne, mert ily módon lehet megvalósítani maradéktalanul azt a 2024-ig előirányzott programot, amit elkezdtek és amit a zalaegerszegiek már megismerhettek, tette hozzá. A jelölteket széles körű polgári-nemzeti összefogással választották ki, mondta a polgármester. Támogatja őket a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, a Nemzeti Fórum, a Fidelitas, a Vállalkozók Pártja, a Kisgazda Polgári Egyesület. A jelenlegi képviselő-testület 12 fideszes tagjából négyen nem indulnak. Az 1-es számú (Andráshida, Szenterzsébethegy, Vorhota) választókerületben Sümegi László nem kíván indulni, helyette Domján Istvánt indítják. Az 55 éves pedagógus 11 éve az Öveges-iskola igazgatója, a térségben minden korosztály jól ismeri. Sümegi László munkájára pedig bizottsági tagként számítanak. A 2-es számú (Pózva, Ságod, Neszele, Nekeresd, Kaszaháza, Hatháza) lakóit 29 éven át dr. Tóth László képviselte, aki nyugdíjba vonulásával a képviselői tevékenységet sem kívánja folytatni, munkájára bizottsági tagként számítanak. Helyére a Boxart Box Klub vezetőjét, a településrészi önkormányzat tagját, a 33 éves Németh Gábor jelölik.

A 3-as választókerület (a belváros keleti része) lakói 1998-tól Dékány Endrét tudhatták képviselőjüknek, aki nem kíván indulni az őszi választáson, szintén bizottsági tagként számítanak rá. Itt dr. Káldi Dávid 43 éves ügyvéd a jelöltjük, aki a belvárosban él és 2002–2010 között már volt önkormányzati képviselő. A 7. választókerület (Ebergény, Bazita, Landorhegy déli része) jelenlegi képviselője, ifjabb Sándor Dénes György munkahelyi elfoglaltsága miatt nem vállalta az újabb jelöltséget. Ebben a körzetben Szilasi Gábor méreti meg magát, aki 31 éves, sportszervezői végzettséget szerzett és az Új Nemzedék Közösségi Tér egyik vezetője. Korábban többszörös válogatott és hússzoros magyar bajnok atléta volt. A többi jelölt – Gecse Péter, Orosz Ferencné, Makovecz Tamás, Böjte Sándor, Herkliné Ebedli Gyöngyi, Galbavy Zoltán, Bali Zoltán, Bognár Ákos – jelenleg is a képviselő- testület tagja. A tájékoztatón ismertették a Fidesz–KDNP kompenzációs listáját is, amelyen 20 név szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában