Bemutatták a jelöltjeiket

2019.07.09. 07:00

A Fidesz–KDNP jelenlegi képviselőiből négyen nem indulnak ősszel

Ahogy 2006 óta mindig, úgy az őszi önkormányzati választásokon is mind a tizenkét körzetben győzhetnek a Fidesz képviselőjelöltjei.

Arany Gábor

Ezt Balaicz Zoltán polgármester fogalmazta meg hétfőn, amikor a Fidesz–KDNP pártszövetség polgármesterjelöltjeként bemutatta a zalaegerszegi önkormányzati képviselőjelölteket. Ez a siker azért is fontos lenne, mert ily módon lehet megvalósítani maradéktalanul azt a 2024-ig előirányzott programot, amit elkezdtek és amit a zalaegerszegiek már megismerhettek, tette hozzá.

A jelölteket széles körű polgári-nemzeti összefogással választották ki, mondta a polgármester. Támogatja őket a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, a Nemzeti Fórum, a Fidelitas, a Vállalkozók Pártja, a Kisgazda Polgári Egyesület.

A jelöltek (balról): Szilasi Gábor, Domján István, Gecse Péter, Németh Gábor, Orosz Ferencné, Makovecz Tamás, Balaicz Zoltán, Böjte Sándor, Herkliné Ebedli Gyöngyi, Galbavy Zoltán, Bali Zoltán, Bognár Ákos és dr. Káldi Dávid

A jelenlegi képviselő-testület 12 fideszes tagjából négyen nem indulnak. Az 1-es számú (Andráshida, Szenterzsébethegy, Vorhota) választókerületben Sümegi László nem kíván indulni, helyette Domján Istvánt indítják. Az 55 éves pedagógus 11 éve az Öveges-iskola igazgatója, a térségben minden korosztály jól ismeri. Sümegi László munkájára pedig bizottsági tagként számítanak. A 2-es számú (Pózva, Ságod, Neszele, Nekeresd, Kaszaháza, Hatháza) lakóit 29 éven át dr. Tóth László képviselte, aki nyugdíjba vonulásával a képviselői tevékenységet sem kívánja folytatni, munkájára bizottsági tagként számítanak. Helyére a Boxart Box Klub vezetőjét, a településrészi önkormányzat tagját, a 33 éves Németh Gábor jelölik.

A 3-as választókerület (a belváros keleti része) lakói 1998-tól Dékány Endrét tudhatták képviselőjüknek, aki nem kíván indulni az őszi választáson, szintén bizottsági tagként számítanak rá. Itt dr. Káldi Dávid 43 éves ügyvéd a jelöltjük, aki a belvárosban él és 2002–2010 között már volt önkormányzati képviselő. A 7. választókerület (Ebergény, Bazita, Landorhegy déli része) jelenlegi képviselője, ifjabb Sándor Dénes György munkahelyi elfoglaltsága miatt nem vállalta az újabb jelöltséget. Ebben a körzetben Szilasi Gábor méreti meg magát, aki 31 éves, sportszervezői végzettséget szerzett és az Új Nemzedék Közösségi Tér egyik vezetője. Korábban többszörös válogatott és hússzoros magyar bajnok atléta volt. A többi jelölt – Gecse Péter, Orosz Ferencné, Makovecz Tamás, Böjte Sándor, Herkliné Ebedli Gyöngyi, Galbavy Zoltán, Bali Zoltán, Bognár Ákos – jelenleg is a képviselő- testület tagja. A tájékoztatón ismertették a Fidesz–KDNP kompenzációs listáját is, amelyen 20 név szerepel.Ezt Balaicz Zoltán polgármester fogalmazta meg hétfőn, amikor a Fidesz–KDNP pártszövetség polgármesterjelöltjeként bemutatta a zalaegerszegi önkormányzati képviselőjelölteket.

Ez a siker azért is fontos lenne, mert ily módon lehet megvalósítani maradéktalanul azt a 2024-ig előirányzott programot, amit elkezdtek és amit a zalaegerszegiek már megismerhettek, tette hozzá. A jelölteket széles körű polgári-nemzeti összefogással választották ki, mondta a polgármester. Támogatja őket a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, a Nemzeti Fórum, a Fidelitas, a Vállalkozók Pártja, a Kisgazda Polgári Egyesület. A jelenlegi képviselő-testület 12 fideszes tagjából négyen nem indulnak. Az 1-es számú (Andráshida, Szenterzsébethegy, Vorhota) választókerületben Sümegi László nem kíván indulni, helyette Domján Istvánt indítják. Az 55 éves pedagógus 11 éve az Öveges-iskola igazgatója, a térségben minden korosztály jól ismeri. Sümegi László munkájára pedig bizottsági tagként számítanak. A 2-es számú (Pózva, Ságod, Neszele, Nekeresd, Kaszaháza, Hatháza) lakóit 29 éven át dr. Tóth László képviselte, aki nyugdíjba vonulásával a képviselői tevékenységet sem kívánja folytatni, munkájára bizottsági tagként számítanak. Helyére a Boxart Box Klub vezetőjét, a településrészi önkormányzat tagját, a 33 éves Németh Gábor jelölik.

A 3-as választókerület (a belváros keleti része) lakói 1998-tól Dékány Endrét tudhatták képviselőjüknek, aki nem kíván indulni az őszi választáson, szintén bizottsági tagként számítanak rá. Itt dr. Káldi Dávid 43 éves ügyvéd a jelöltjük, aki a belvárosban él és 2002–2010 között már volt önkormányzati képviselő. A 7. választókerület (Ebergény, Bazita, Landorhegy déli része) jelenlegi képviselője, ifjabb Sándor Dénes György munkahelyi elfoglaltsága miatt nem vállalta az újabb jelöltséget. Ebben a körzetben Szilasi Gábor méreti meg magát, aki 31 éves, sportszervezői végzettséget szerzett és az Új Nemzedék Közösségi Tér egyik vezetője. Korábban többszörös válogatott és hússzoros magyar bajnok atléta volt. A többi jelölt – Gecse Péter, Orosz Ferencné, Makovecz Tamás, Böjte Sándor, Herkliné Ebedli Gyöngyi, Galbavy Zoltán, Bali Zoltán, Bognár Ákos – jelenleg is a képviselő- testület tagja. A tájékoztatón ismertették a Fidesz–KDNP kompenzációs listáját is, amelyen 20 név szerepel.

Ezek is érdekelhetik