Szlovákiában jártak

2019.06.20. 07:00

Pünkösdi fesztiválon szerepeltek a pacsaiak

Negyedik alkalommal vettek részt pacsai vendégek a szlovákiai Kisudvarnok községben június 16-án megrendezett pünkösdi fesztiválon. Az eseményről Bokor Ferencné, a zalai város alpolgármestere küldött képes beszámolót.

ZH

A pacsai küldöttség a kisudvarnoki pünkösdi fesztiválon

Fotó: ZH

A pacsai küldöttség tagjai a város és az intézmények vezetői, valamint az iskola kisdiákjai voltak. Kora délután a Kisudvarnokra meghívott egyesületek, népdalkörök közös felvonulásával vette kezdetét a fesztivál, zenés kísérettel, énekszóval sétáltak végig a község utcáin, élvezve a helybeliek szíves vendéglátását. Ezt követően a faluház szabadtéri színpadán mutatták be műsorukat az együttesek.

A pacsai küldöttség a kisudvarnoki pünkösdi fesztiválon
Fotó: ZH

Pacsát az általános iskola népdalstúdiója képviselte. Bali Panna, Kovács Olívia, Németh Odett, Tatár Zsófia Hanga és Tóth Regina muravidéki, zalai és felső-Tisza-vidéki dallamokat adott elő, a műsorra a gyermekeket Pálos Henrietta intézményvezető készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában