közmeghallgatás

2019.05.30. 07:00

Ritkán járnak a buszok és az árkok tisztítása is elmarad Lipseszentadorjánon

A tömegközlekedés helyzetét, valamint a csapadékvíz-elvezetés problémáját vetették fel legégetőbb problémaként a helyi lakosok a dél-zalai településen a közelmúltban megtartott közmeghallgatáson.

Gyuricza Ferenc

A képviselő-testület tavaly októberben tartotta az előző közmeghallgatását, ám azóta több pályázati lehetőség is nyílt az önkormányzat előtt, Árkus Béla polgármester elöljáróban ezekről tájékoztatta a megjelenteket. A Magyar Falu program keretében a Rákóczi utca felújítását tervezik, míg az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottságtól a meglévő két emlékmű helyreállításához várnak anyagi támogatást. A község ezen­felül részt kíván venni egy korszerű, egyedi szennyvíztisztító berendezések kiépítését célzó programban is, utóbbi azonban csak lakossági támogatással, lakossági szándéknyilatkozatok aláírásával lehetséges.

Ami a lakossági panaszokat illeti, elsőként a tömegközlekedés helyzete vetődött fel. Mint azt többen is kiemelték: az autóbuszjáratok jelenlegi sűrűsége nem kielégítő, nem teszi lehetővé a két műszakos munkába járást. Ugyancsak több észrevétel hangzott el az árkok, vízelvezető csatornák, valamint a patakok állapotával kapcsolatban is. Volt felszólaló, aki szerint legalább 12-15 éve nem volt árkolás a faluban, ezért gyakori eset, hogy egy-egy kiadósabb esőzés után az úttesten folyik a víz. Mások a Szentadorjáni-patakkal kapcsolatban fogalmaztak meg hasonló véleményt, de az urnás temetkezés és a szelektív hulladékgyűjtés kapcsán is hangzottak el kérdések, előbbi lehetőségének megteremtését kérik, utóbbinál pedig az a probléma, hogy a hulladékszigeteket egyesek nem rendeltetésszerűen használják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában