Egy zalaegerszegi szervezet is sikerrel pályázott

2019.05.30. 13:04

Parasztolimpiára költi a támogatást az alsórajki egyesület

A helyi Kisfaludi Strobl Zsigmond Kulturális és Hagyományőrző Egyesület 300 ezer forint támogatást nyert – közösségi összefogásnak köszönhetően – egy, helyi értékeket, civil kezdeményezéseket támogató pályázaton.

Szabó Zsófia

A Mol Helyi Érték programján 40 szervezet kapott finanszírozást. Megyénkben – az alsórajki csoport mellett – a Zalai Különleges Mentők szerepeltek sikeresen a projekten, a Gébárti-víztározó területének környezettudatos rendezése elnevezésű pályázatával. Míg a Kisfaludi Strobl Zsigmond Kulturális és Hagyományőrző Egyesület Parasztolimpia – őrizzük meg hagyományainkat! című projektje kapott támogatást.

A szervezetek győzelméhez a tágabb közösség is hozzájárult. Mivel azon civilek pályázatát díjazta a Mol, akikre a benzinkutakon a legtöbb szavazat érkezett.

Marton Nóra, a Kisfaludi Strobl Zsigmond Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elnöke elmondta: nagy segítséget jelent számukra a támogatás.

-Nyáron rendeztük meg első alkalommal a parasztolimpiát, amely nagy érdeklődés mellett zajlott. Ezért szeretnénk idén is megszervezni: azonban, kis költségvetésből gazdálkodó egyesület lévén, nehézséget okoz az anyagiak előteremtése. A tavalyi rendezvény költségeit, kellékeit tagjaink, szponzorok és a Zala Megyei Család Esélyteremtő és Önkéntes Ház finanszírozásából fedeztük. Idén pedig a 300 ezer forint projekttámogatást fordítjuk a parasztolimpiára – összegezte Marton Nóra. Hangsúlyozta: mivel rendszeresen szerveznek különböző, közösségépítő programokat, így nem kell várni nyárig Alsórajkon egy tartalmas délutánra. Vasárnap 14 órától gyermeknapot szerveznek a kultúrháznál, sok más mellett terápiás kutyabemutatóval, pizzapartyval és kézműves foglalkozással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában