Időseket díjaztak

2019.05.15. 16:00

Jubileumot ünnepelt a harmincéves Életet az Éveknek szövetség zalai szervezete

Harminc éve alakult meg az Életet az Éveknek Nyugdíjas Szövetség és annak zalai szervezete. A jubileumot a napokban ünnepelték a hangversenyteremben.

Magyar Hajnalka

Huszonegy elismerés talált gazdára az ünnepségen Fotó: Fincza Zsuzsa

A zalai szervezethez jelenleg 33 klub tartozik, közel háromezer taggal. Az elnöki posztot három éve dr. Kocsis Gyula tölti be, azóta csaknem megduplázódott az aktív klubok száma.

Soraikban akad 20-30 fős falusi kisközösség, de 300 fő feletti klub is.

A jubileumi ünnepségen 21 elismerés talált gazdára. Az országos szövetség elnöksége emléklapot adományozott a zalalövői nyugdíjasklubnak, amely 138 másik klubbal együtt 1989. március 29-én részese volt az országos szövetség életre hívásának. Nem sokkal később, tíz zalai klub részvételével megalakult a megyei szervezet is. Hét közösség máig tagja a szövetségnek, nekik emléklappal köszönték meg a hűséget. A hét klub: a bázakerettyei, a lovászi Olajbányász, a nagykanizsai Belvárosi és a Tungsram, a zalaegerszegi Nefelejcs, a Közalkalmazottak Szakszervezete és a zalalövői nyugdíjasklub.

Huszonegy elismerés talált gazdára az ünnepségen Fotó: Fincza Zsuzsa

Hárman az országos szövetség díszoklevelét érdemelték ki munkájukkal: Bangó Józsefné volt megyei elnökhelyettes, a Nefelejcs nyugdíjasklub volt elnöke; Tóth Károlyné, a lovászi Olajbányász Nyugdíjasklub és a lenti térségi tagozat elnöke; valamint Vizvári Ottó megyei elnökhelyettes, a Pakod-Dötki klub alelnöke.

A megyei elismerések sorában Kiváló Klub címet nyert a gellénházi nyugdíjasklub. Díszoklevelet kapott Major József, a Nefelejcs Nyugdíjasklub korábbi elnöke; Kónya Miklósné, a Gyöngyvirág Nyugdíjasklub volt elnöke; Olasz Gyuláné, az Őszirózsa Nyugdíjasklub volt elnöke és Király Imre, az Évgyűrűk Nyugdíjasklub volt elnöke. Aktív tagjaik közül díszoklevéllel ismerték el Somogyi Lászlónét, a Nefelejcs klub tagját, Tolvéth Gyulát, a cserszegtomaji Aranykorúak Nyugdíjasklub elnökét, Dublecz Ferencné klubvezető megyei alelnököt, Siklósi Vilmosné klubvezető megyei alelnököt és Vadvári Péterné megyei alelnököt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában