kerek jubileum

2019.05.11. 12:00

Harminc éves az Életet az Éveknek Nyugdíjas Szövetség zalai szervezete

Pénteken ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját az Életet az Éveknek Nyugdíjas Szövetség zalai szervezete.

Magyar Hajnalka

Dr. Hegyesiné Orsós Éva és dr. Kocsis Gyula a telt ház előtt lezajlott ünnepség kezdetén

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A városi hangversenyteremben tartott ünnepségen elsőként dr. Kocsis Gyula, a szervezet elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, emlékeztetve rá, hogy az országos klubmozgalom egy azonos című tévéműsor nyomán bontott szárnyat annak idején. Dr. Hegyesiné Orsós Éva, az országos szövetség elnöke a folytatásban azt is felidézte, hogy 30 éve 139 klub alapította meg (köztük a zalalövői) az országos szövetséget, mára pedig 60-70 ezer tagot tudhat soraiban több mint ezer klubjuk. Az országos elnök szólt az egyik új kezdeményezésükről is: 10 ezer 65 év feletti nyugdíjas informatikai képzését szervezik meg a közeli jövőben.

Dr. Hegyesiné Orsós Éva és dr. Kocsis Gyula a telt ház előtt lezajlott ünnepség kezdetén
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán polgármester a folytatásban egyebek közt arról beszélt, hogy 2 év alatt 433 millió forintból megújult a város valamennyi nyugdíjas és idősügyi klubja, majd kitüntető oklevéllel ismerte el a szervezet közösségteremtő és érdekvédelmi munkáját. Pácsonyi Imre alelnök a megyei önkormányzat és az idősügyi tanács nevében gratulált a sokszínű, értékteremtő tevékenységhez.

A nívós műsorral körített jubileumi programon 21 elismerés is gazdára talált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában